Gugus podawać należy tylko wid D. A resztę warto skonsultować nz lekarzem jak już
Ja małej podaje tylko i wyłącznie wit D teraz już w większej dawce
Nie powinno się podawać żadnej witaminy oprócz d bez konsultacji z lekarzem. Nawet, kiedy myślimy, ze nie zaszkodzimy dziecku (bo to przecież witaminy) mozemy się mylić.
No wlasnie ostatnio czytałam artykuł, że nie powinno się podawać dziecku witamin, bo możemy mu zaszkodzić, dlatego że już w mleku mają odpowiednią ilość. Ja tylko Wit D podaje
Nie ma co podawać dziecku suplementów czy leków bez zalecenia lekarza. Dawkę witamy D przecież też ustala lekarz
Aga zgodzę się nawet dawkę wit D warto skonsultować żeby nie przedawkować
Ja obecnie tez tylko witaminę D podaję, zawsze konsultuję dawkę z pediatrą.
Ja też tylko wit D podaje. Dawka skonsultowana z pediatra
Do kiedy sie daje witamine D ?
Ja też właśnie zwiększyłam dawkę wit D z zaleceń lekarza
Gugus kiedyś mówili że do roku ale teraz to wydlużyli. Najczęściej decyduje o tym pediatra. Ale można samemu sprawdzić poziom i jeżeli zobaczymy że wystarczająco dostarczamy wid d z produktami żywnościowymi to mozna odstawić. Ale trzeba pilnować żeby nie było niedoborów jej
Gugus.A. generalnie witaminę D powinno się suplementować u dzieci przez cały czas, przynajmniej tak powiedziała mi zaufana pediatra.
MagicznyPazur cały czas? Ciekawe, muszę przy kolejnym szczepieniu zapytać pediatry
Moja córka ma 4 latka i dostaje Wit d3 lekarz kazał 800j dawac
Moja ma 17 miesięcy i pojadę 800j.m
U nas 22msc i dostaje 800j. A córka 4lata i ma wit. ADEK
Ja to synkowi wit D dawałam 2 lata na pewno później latem przestałam a na jesieni dawałam tran więc tam już była odpowiednia dawka wit D
Witamina D3 podawana nawet kilka dobrych lat nie zaszkodzi a nawet trzeba ją suplementować.
Myślę że suplementowanie Wit D nie zaszkodzi nawet dla starszych dzieci. Jak ktoś ma jakieś wątpliwości zawsze można badania porobić
Teraz jest tak mało słońca że to prawda można ją suplementowac ale przesadzić też nie można.