Jaka firma do ubezpieczenia domu

Jakie towarzystwo ubezpieczeniowe polecacie do ubezpieczenia domu ? Takie które w razie czego nie oszukuje i faktycznie wypłaca należne odszkodowanie ?

My mamy w RCU ale jeszcze się nie zdarzyło korzystać 

Przy drobnych szkodach zadne Towarzystwo nie będzie robić kłopotu,przeważnie likwidują telefonicznie według wyceny klienta. Ale jak już będzie coś poważniejszego to będą wymagać odpowiednich dokumentów, przeglądów itd.  Z doświadczenia wiem, że dobrze jesli masz ubezpieczenie w dużej bezpiecznej firmie ubezpieczeniowej. Firmy takie zazwyczaj nie robią problemów z wypłątą należnego odszkodowania:

https://www.compensa.pl/

Od siebie polecam sprawdzić warunki ubezpieczeń w Compensie. 

Ja mam TUW - Towarzystwo ubezpieczeń wzajemnych, ale jeszcze nie było okazji by skorzystać, ja tam mam wszystko ubezpieczone, samochódy, gospodarstwo itd.

My mamy w ubezpieczeniach PKO, już raz korzystalismy. Szybka wypłata wszystko zdalnie

Też musimy ubezpieczyć mieszkanie i właśnie szukam czegoś 

Ja mogę czystym sumieniem polecić Uniqa. Powiem szczerze że nie płacę dużo za ubezpieczenie mieszkania a mam fajny pakiet i co najważniejsze bez problemu wypłacają odszkodowania. Jak nam łazienkę zalało to 2 dni później był rzeczoznawca a do tygodnia sprawa załatwiona i kasa na koncie. Grunt to właśnie wybrać takiego ubezpieczyciela który tą kasę bez problemu wypłaci bo czasami płaci się składki a potem jak dojdzie co do czego to szukają najmniejszych uchybień byle nie zapłacić. 

uniqa to dawne axa;) ja miałam ubezpieczenie u nich na zycie to z wypłata faktycznie z dnia na dzień działają;)

My właśnie musimy znaleźć coś na ubezpieczenie domu, bo właśnie teście mężowi przepisali 

gratuluje

w końcu długo na to czekaliśmy, ale już mieliśmy dom kupować kiedy się zdecydowali 

też właśnie szukam czegoś porządnego