Dziewczyny, czy macie do polecenia jakąś fajną karuzelę do łóżeczka? Mój maluszek wyrasta już z kołyski, a bardzo lubi karuzele, która tam jest niestety nie da się jej odczepić i przypiąć do łóżeczka.
Przeglądałam wiele stron i wybór jest bardzo duży, ale wolałbym kupić coś sprawdzonego. Zależy nam na tym, aby się kręciła i miała spokojne melodie, czy też dźwięki ptaków/natury. Będę bardzo wdzięczna za każdą odpowiedź ![]()
![]()
![]()
Moze tutaj znajdziesz odpowiedz ![]()
Chyba kilka już było na ten temat .
Tak dokładnie były już takie wątki, wystarczy odświeżyć ![]()
Ja mam ta i jestem zadowolona
W smyk chyba była w niższej cenie
Zależy czy chcesz taką klasyczną nie elektryczną, czy nie nasz nic przeciwko muzyczkom
Delikatna, spokojna muzyka może być
Super, dziękuję bardzo ![]()
Dziękuję za podpowiedź ![]()
Ja miałam kiedyś z canpola fajna , delikatne melodie. Później jak corka zaczęła łapać rączkami to prawie polamała i ciągle przechylała ją i w końcu zdecydowałam się zdemontować.
Teraz mamy taką i jest ok:
https://allegro.pl/oferta/karuzela-na-lozeczko-next2dreams-grajaca-szumiaca-lampka-3w1-chicco-rozowa-16644607505
Z Synkiem mielismy z Infantino:
https://allegro.pl/oferta/projektor-karuzelka-3w1-do-lozeczka-b-kids-niebies-15601717286
Wiecej funkcji. Mozna zmieniac melodie i ma projektor.
To ja może powiem że nie polecam żadnej do łóżeczka w którym dziecko śpi
od początku synek wie że jak jest kładziony do łóżeczka to pora spania- zasypia sam w kilka minut, zero rozpraszaczy ![]()
Ale w łóżeczku turystycznym które jest na parterze mamy karuzelke która była dołączona do łóżeczka. Interesował się nią do mniej więcej 3 miesiąca. Teraz woli pałąk (od 4 miesiąca)
Też mamy tą córeczka bardzo zadowolona
Ja mam tą z Chicco:
Póki co ciężko się wypowiadać, bo testerki nie ma jeszcze na świecie . Jedyne co mogę powiedzieć to gra ciuchutko ma 3 melodie jakieś tam Bachy itd, bicie serca i jakiś tam szum więc nie za dużo . I tak szczerze to chyba ona mi się jednak nie podoba bo jest cała plastikowa taka i jakoś średnio mi pasuje do pokoju. A kupiłam ją w Media Expert za 47 zł bo był jakiś błąd cenowy i wstawili to na jakimś instagramie z promocjami. Myślę, że za taką cenę bym jej nie kupiła tylko szukała innej.
Ja bym wybrała jakąś kontrastową, chyba że maluszek jest już starszy ciut to poszłabym w kolorowe i takie które np można zakręcić czy szeleszczą lub wydają jakieś ciekawe dźwięki
Wrzucałam do niej link wyżej bo tez ja teraz dla Córki kupiliśmy
A faktycznie, nie zauważyłam. To mam nadzieję , że też się sprawdzi u mnie. Bo właśnie jedyne co to po prostu mi się nie podoba w pokoju , naoglądałam się takich ręcznie robionych na instagramie i gdzieś tam po prostu mi zaburza estetykę ![]()