Masakra ta pogoda najpierw upały, a teraz od razu zimno
Nawet oznaczenia ma butelkach sa czytelne , nie to co u nas.
Ja ostatnio kupiłam kofole w jednym z większych marketów. Idę do butelkowatów walczę z tą butelką kilka minut my dopiero później przejrzeć dokładnie ten kod kreskowy i zauważyć że nie ma jednak tego kwadracika z informacją o kaucji 0,50
No i dzisiaj jiżbez słońca. Ale na razie cieplo dalej- 20 stopni. A nawet rzeklabym duszno. Chhba faktycznie cos bedzie burzowego.
Udalo mi się rano poplewić i pojsc z Mala na spacer.
Taloego mialam towarzysza w ogrodku:
Ja to sie smieje ,ze teraz widac co dobrze i szybko ludzie wykupuja a co zapycha magazyny
bo np na pepsi czy coca cola szybko byly kaucje a na np kwiasie chlebowym albo energetykach na stacjach paliw do tej pory nie ma ![]()
O jacie ale piękna jaszczurka:star_struck:
u mnie to dzieciaki odrazu były by zainteresowane jaszczurką nie odeszły by dopóki sama by nie poszła sobie:rofl:
U nas pogoda dziś kiepska , ponuro deszczowo i dość chłodno aż się z domu nie chce wychodzić ![]()
Do mnie przyjechała mama i udało mi się wyjść na spacerek do takiego parku osiedlowego … potem poszłyśmy na zapiekane i do biedry. Mały teraz padł. Oczywiście deszcz nas złapał ale akurat jakbyśmy pod parasolami ![]()
Udało mi się też dziś zakisić ogórki małosolne
Ja teraz siedze w aucie , bo mala zasnela w drodze powrotnej z zakupow
nie chce jej wyciagac , bo wlasnie pada i pewnie sie obudzi a chce zeby sobie pospala troszke . A co najlepsze , to psica spi mi przy nogach , drugi psiak w nogach na miejscu pasazera
i tak sobie wesolo siedzimy ![]()
U mnie to ja bym byla tą osoba zainteresowana jaszczurką ![]()
![]()
To u mnie mąż kiedyś przyjechał do moich rodziców ze mną i z małym i tak siedział z synkiem bo zasnął a ja poszłam do rodziców
Czego się nie robi dla snu dziecka
Mój Synek pewnie też. Ald byl w zlobku.
Od 13 już pada.
Jak odbierałam Malego to byla.wrecz ukewa. Czekalam chwilę z córeczka w aucie ale nic nie przechodziło. Także poerwszy raz w sezonie przemoklam ![]()
Ale Dzieci suche ![]()
Oj prawda , lepiej nie budzic lwa ![]()
U nas cały tydzień pada i jest zimno a na weekend zapowiadają słoneczko i 18-20stopni ![]()
Do południa była u nas taka piękna pogoda a później się popsuło ![]()
ale dobrze ! Niech trochę popada wtedy ten świat taki żywszy się robi i dużo lepiej się oddycha tym świeżym powietrzem ![]()
A z jakiego województwa jesteś?
no całkiem inne powietrze, taka pogoda też się przyda , tylko jak to w Polsce albo ciągle pada albo jest gorąco …
O jednak się udało
wstyd się przyznać, ale nie robiłam nigdy małosolnych xD a podawałaś gdzieś przepis tu? Jak nie to poproszę;)
Nie podawałam ale już to robię:
- U mnie do słoika wchodzi ok 1,5kg ogórków
- Przed włożeniem myję je szczotką
- Wkładam ogórku potem kawałek chrzanu (jaki mi się ukroi, daje chrupkości)
- Pomiędzy warstwami koper ale nie za dużo
- Na oko wrzucam kilka obranych ząbków czosnku
- Zagotowuje wodę w czajniku i na każde 0,5l daję łyżkę stołową soli kamiennej. Zalewam gorącą wodą z solą i zakręcam. My jemy już po 2-3 dniach

U nas wczoraj było spoko do 14, potem się zaniosło i co jakiś czas padało.
Dziś pobudka 6:10. Pochmurno i pada ale jest znaczniej chłodniej.
Małopolskie , okolice Krakowa ![]()
@Mama.Wiki Ciebie też dawno nie widziałam, a widzę że do nas wróciłaś!
co u Ciebie? Jak tam
?
Taaak dawno mnie nie było bo wracałam do pracy a mała miała iść do żłobka
ostatecznie poszła dopiero teraz więc ogarnianie pracy domu i dziecka jednocześnie to był hardcore ![]()
A autkowe kwestie bardzo dobrze, przesiadłam się już na moja Dacie, mąż zmusza bym siedziała za kółkiem jak tylko gdzieś jedziemy, parkowała różnymi sposobami itd żeby się wprawiać i myślę że idzie mi coraz lepiej, już byłam w jednej dłuższej trasie a w lipcu czeka mnie jechanie nad morze ![]()
Hahaha to ciebie mąż motywuje a mój odkąd zmieniliśmy auto to tak się za nim trzęsie że nie chce mnie samej puszczać…. Muszę walczyć…. Bo poprzednimi autami to śmigałam a teraz bo to jego perełka to masakra jakaś