To prawda
u mnie synek ma teraz 9 kg jeździł do tej pory w "nosidełku" i teraz pytanie jaki fotelik kupić czy 9-26, czy 9-25 czy 0-25 lub 0-36 już sama nie wiem co kupić a już szukam od 2 dni i się pogubiłam
My kupiliśmy 0-36 dziecku które ważyło 9kg . Tylko wkładkę dla noworodka wyjęliśmy. Jednak wybór jest duży i ciężko zdecydować się
jaki dokładnie kupiłaś ?
My mamy fotelik z cybexa jest wygodny i bezpieczny
Z cybexa mamy nosidełko samochodowe i też nie narzekam poza tym, że mogłoby być lżejsze.
A pytanko dla mam starszych malcow kiedy przekrexalyscie maluchy do jazdy przodem?
U nas poltoraroku ale nadal jexdzi tylem
to chyba jest tam napisane kg do kiedy tyłem może jeździć
Nie wiem jak kg ale czytałam artykuł, że chyba do ok 4 roku życia jest najbezpieczniej :)
Z tego co pamietam musze sprawdzic ;) to od 18 miesiaca ale bezpieczniej jsst aby jednak jezdzilo tylem do kierunku jazdy
Właśnie bezpieczniej jest jak dziecko jeździ jak najdłużej tyłem do kierunku jazdy i ma dobrze zapięte pasy tez o tym czytałam i kupiłam obrotowy fotelik od 0-36 kg
To ze bezpiecznie to jedno a to że dziecko już w pewnym momencie się buntuje i chce jeździć przodem to drugie :)))
U nas syn jeździł przodem z tyłu mając 11 miesięcy. Jak układacie wystające nóżki kiedy dziecko jedzie tyłem do kierunku jazdy?
cały czas szukam jakiegoś fotelika, i nie mogę się zdecydować
Femka to jeszcze przede mną więc nie pomogę :(( ale może dziewczyny coś więcej powiedzą :)))
femka u nas półtorarou i nózki włąnsie sa podkurczone al nie tak bardzo nie widze aby to przeszkadzało w jeździe czy też małej;) ale ostatnio po brykaniu na działce niestety fotel do prania;(
Ja jak widzę, że mała ma buty w błocie to zdejmuje jej do samochodu bo też tyłem jeździ i właśnie żeby nie brudziła siedzenia.
też dobry pomysł aby zdejmować buty i nie ma problemu
są takie folie na fotele aby się nie brudziły , co prawda syn jeździ przodem do kierunku jazdy i mamy tą folie założoną na fotel z przodu fajnie sie sprawdza bo nie jest brudny .