Dziewczyny czy polecacie jakiś kubeczek do picia mleka ? Zbliżamy się do roczku mały mleko chce pić dalej ale zauważyłam że wkurza go butelka. Zastanawiam się w jakim kubku podawać mu mleko. Z otwartego nie napije się aż tyle z kubeczków z obciążoną słomką chyba by za dużo ssał. Macie jakieś sprawdzone ?
Dużo jest świetnych inspiracji. Kiedyś siostra stosowała kubek o asymetrycznym przechyle. Teraz to chyba niekapki w modzie :) choć przypominające butelki, to może zainteresuje synka :) warto próbować z nowościami a nuż podpisuje
Mega dużo , ja daje w otwartym kubeczku , lub bidonie
U nas otwarty kubeczek i jest frajda. Ewentualnie jak idą zęby i nie bardzo dziecko chce jeść to w bidonie daje mleko i tak jest pije
U nas idealnie sprawdził się kubek doidy. Dzieci chętnie z niego piły. I szybko nauczyły się pić z tradycyjnego kubka.
A może bidon po prostu ?
Najbardziej polecam kubek otwarty moze warto jednak sprobowac i z czasem podpasuje maluszkowi
Ja bym już probowala wlasnie z otwartego.
Dla zachęty jakiś kolorowy, z przyjemnym nadrukiem;)
U nas się sprawdził bidon
Jeny widzieliście te śliczne komplety do testowania w tym miesiącu 🥰
Widziałam mam ten sam zestaw z piaskiem i jest piękny
Piękna kolekcja to fakt
O rzeczywiście śliczne są te produkty z liskiem!
A co do butelek, to warto wypróbować kubek treningowy albo kubek 360 z Canpol babies.
Tak czytam z ciekawością co proponujecie. My od 3 tygodni rd. Z kubka doidy Mały nie bardzo chciał pić. Kupiłam z babyono i już prędzej. I załapał kubeczki z obciążona słomka - przynajmniej wodze że tej wody coś pije. Ale zawsze najpierw podaję z otwartego.
Poczytam jakie polecacie bo na przyszłość może się przydać.
Moja po odrzuceniu piersi nie piła już mleka ale ja osobiście próbowała bym już podawać z otwartego kubka.
Ewnentualnie ten 360 stopni z Canpol Babies.
Dziewczyny mają rację że najlepiej wybrać kolorowy żeby się spodobał maluszkowi to naprawdę działa żeby chętniej pił.
Tak to już taki wiek ze otwarty kubek najpepszy
Ja używam taki kubek z kolekcji bonjur z ustnikiem do picia mleka jeszcze, a takto pije z kubka juz
Ja bym próbowała z bidonu czy właśnie taki kubek z ustnikiem
Najlepszy otwarty, ale nie każde dziecko jest w stanie sobie poradzić z takim kubkiem mając roczek.
My jesteśmy w podobnym wieku i u nas co prawda nigdy nie było akceptacji normalnej butelki, ale jeśli chodzi o picie to może właśnie warto uczyć powoli z normalnego kubka lub tego ze słomką? Ja podawałbym w tym samym w którym pije wodę.
Ewentualnie kup smoczek z większym przepływem bo może ten co macie jest już za wolhy lub leci za mało mleka? :)