Jaki piasek dla dzieci

U nas tez jest parasol ogrodowy malutki kupiony w Brico za bodajże 20 zł. Wbijamy obok piaskownicy i ma cień :)

Mąż jak kupował jeszcze w zeszłym roku w sklepie budowlanym to mówil, że 7 zł za tonę, więc jak brał do piaskownicy to grosze płacił. Ale już jest pusto. Syn to rozwozi wszędzie autkami.

u nas teść ma córce zrobić piaskownicę z daszkiem od razu 

MamaEm - dokładnie, czasem szukamy po marketach budowlanych i przepłacamy, a w typowych składach za grosze :) tyle ze u nas trzeba było sobie samemu spakowac i zwazyc ten piach 

My jedziemy w weekend do obi to też będę patrzeć za piaskiem my raczej kupimy taki lepszy ale też ze względu na to że u nas będzie piaskownica na balkonie więc może dłużej ten piasek będzie nie zanieczyszczony no zobaczymy w każdym bądź razie piasek kosztuje grosze a myślę że taki worek strarczy nam na długi czas

MamaLaurusa na pewno coś tak znajdziesz

Sobex Piasek do piaskownic worek 20kg kupuj w OBI

ok piasek piaskiem;) ale od jakiego wieku dzieciaczki już u was sa w tej piaskownicy ?

Kupowaliśmy piasek w sklepie, za jakieś grosze, syn już część rozwiozl po placu wywrotką;) ale w piaskownicy jeszcze pełno

moj z piachem do czynienia ma od 5mca, bo intensywnie wypełzał z namiotu plażowego prosto na piach - gdyż był dla niego bardziej atrakcyjny niż kocyk :) ale do piaskownicy jako takiej na placu zabaw wsadziłam go moze ze dwa razy jak miał ok 7-8 mcy i juz stabilnie siedział. Potem była jesien i zima więc dopiero teraz na wiosne ruszyliśmy z piaskownicą w ogrodzie.

Myślę że co do wieku to powinno być to juz stabilnie siedzące dziecko, potrafiące wziąć cos do rączki i się w tym piachu jakoś bawić :) i póki nie zacznie chodzić... bo potem tak jak Megg pisze - rozwiezie i rozniesie cały piach po podwórku :)

u nas miała troszkę więcej niż roczek jak się bawiła w piaskownicy 

Moje dziecko ostatnio przeszło samo siebie patrzyłam tylko jak będzie sypać sobie do oczu albo na głowę a ona się ładnie bawiła właśnie z tym wielkiem to tak trochę nie wiadomo trzeba by było spróbować wsadzić dziecko do piasku i zobaczyć jak będzie się bawić czy będzie sobie sypać do oczu ,jeść piasek czy też nie 

właśnie czasami też trzeba uważać z tym piaskiem, bo niektóre dzieci podobno jedzą 

No właśnie, moja ma 8mc, ale raczej się by w tym piasku nie odnalazła coś czuje;D

Te piaski z atestem u mnie są każdym sklepie innego do piaskownicy nie idzie dostać 10 złotych za 20kg i one są bezpieczne nawet jeśli dziecko by wzięło do buzi 

to dobra cena za atestowany piach. Na allegro 25zł/25 kg 

A tak z innej beczki 

jesli chodzi o psa to nie kupię jej prawdziwego 

bo na 3 pietrze bez windy z dwójka dzieci nie potrzebuje jeszcze Psa :L 

ale córka ostatnio chce tylko zapinać na smycz psa teściów i z nim spacerować 

mamy już 3 takie drewniane na sznurku to nie działa 

macie jakiegoś pieska zabawka interaktywny na smyczy który naprawde jest fajny ? 

ja mam później zobaczę jakiej to firmy córka na roczek dostała 

Nawet nie wiedziałam że piasek taki drogi na allegro to mogłam brać więcej worków w końcu tak czy tak mógłby leżeć w garażu 

widziałam kiedys reklame tego pieska interaktywnego boogie, wtedy syn lat 5 strasznie chciał go mieć, ale wiedziałam ze jest juz na nią za duży i zaraz mu sie znudzi, bo przecież jako 6 czy 7 latek nie wyjdzie z tym psiakiem na podwórko. Ale zabawka wyglądała dość ciekawie 

Kasia tak ten boogie

Epee, Boogie, Psi Rozrabiaka, zabawka interaktywna - smyk.com

ale chyba w pepco było coś takiego jak kot to i był pies, zerknij może są? 

Kasia polecam ci furreal go go firmy hasbro  ;) u as sie uchował po starszej córce i zapewne posłuży małej ;) 

pierwszy lepszy link z allegro być moze sa tańsze 

https://allegro.pl/oferta/furreal-moj-przyjaciel-piesek-gogo-hasbro-4-11469799068?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=wybrane&utm_term=desc-yes&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dck_toy_pla_ss&ev_adgr=zabawki&ev_campaign_id=14579299570&gclid=CjwKCAjwj42UBhAAEiwACIhADqIOSk2c9JzpnlOuykdg6qNy8PqBVvX5akOGr3_1iCtX7hlynbZ6lBoC1t0QAvD_BwE