Co myślicie,do jakiej szkoły byście posłały dzieci mając wybór?
Zastanawiam się.....
I jakie placówki możecie polecić?
Co myślicie,do jakiej szkoły byście posłały dzieci mając wybór?
Zastanawiam się.....
I jakie placówki możecie polecić?
Córka chodzi obecnie do prywatnego przedszkola, konkretnie do Thames
https://thamesbritishschool.pl/
Raczej nie mieliśmy szansy na zapisanie do publicznego. Ale jakbym nawet miala wybór to na pewno zapisałabym córkę do przedszkola, do którego obecnie chodzi. Jestem z tej placówki bardzo zadowolona. Niewielkie grupy, duze zaangażowanie opiekunow.Wiele wartościowych zajęć dodatkowych.
Oczywiście bałam się, ze córka będzie miała problem z porozumieniem się z innymi dziećmi - maluchy jednak bardzo szybko łapią zasady językowe. I córka obecnie praktycznie tak samo dobrze włada angielskim jak polskim. Co mnie nieustannie zadziwia.
Nie jestem z Warszawy i myślę że mało z niej jest na forum
Nie moje rejony ale może warto doprecyzować co dokładnie Cię interesuje bo w temacie jest mowa o przedszkolu a w zapytaniu o szkołę.
Przy wyborze przedszkola ważna jest dla mnie odległość abym przed pracą nie musiała stać w korkach itp oraz godziny otwarcia. Oczywiście bardzo ważne jest dodatkowo jaki jest podział na grupy (aby nie było mieszania roczników i np 4 latki z 6 latkami tylko rocznikowo) , czy są organizowane dodatkowe zajęcia np angielski, rytmika, tańce itp.
Też nie jestem z Warszawy, więc nie doradzę typowo określonej placówki lecz mam podobne zdanie do Madzi,że warto kierować się takimi wskazówkami, które wymieniła.
Ja zorientowała bym się jakie przede wszystkim dana placówka organizuje zajęcia dla dzieci co oferuje dodatkowo warto także poczytać opinie w Internecie innych rodziców
Ja bym się kierowała opiniami innych rodziców i tym co dana placówka oferuje. Im więcej ciekawych zajęć tym lepiej. Żeby nie było nudy w przedszkolu
O tak opinie rodziców a zwłaszcza dzieci moim zdaniem są bardzo ważne. Mam w pobliżu trzy przedszkola. Wszystkie organizują różne zajęcia dodatkowe itp. ale niestety w tym jednym przedszkolu słyszałam od rodziców, że nauczycielki nie wszystie są miłe, że zdarza się im krzyczeć po dzieciach i niektóre dzieci niechętnie tam chodzą a zwłaszcza, gdy dziecko ma porównanie z innym przedszkolem do którego chodziło. Także w takich kwestiach też warto się zaznajomić bo przedszkole może być ładne, estetyczne, różne aktywności oferować ale jak trafi się personel, który jak ja to mówię jest "za karę" to moim zdaniem jest poważna kwestia do zastanowienia się.
Jak bym usłyszała coś takiego to pewnie też by mnie to zniechęciło :o
Pewnie każda z nas by to zniechęciło
oj prawda warto poszperać w necie lub podpytać innych rodziców o dane przedszkola, chociaż warto pamietać ze dostanie sie do danej placówki nie wiaże nas na długi czas;) zawsze w trakcie roku szkolnego mozna dziecko przepisać do innej placówki jeśli tam sie zwolni miejsce;)
Najważniejsze to szukać i próbować a później to jakoś będzie
Tylko że ciężko akurat próbować w tym przypadku bo to wiąże się z wieloma formalnościami itp
Ja mając wybór 3 przedszkoli jedno odrzuciłan bo zdecydowanie dalej a z dwóch zrobiłam wywiad środowiskowy wybrałam to z lepsza opinią:)
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.