Lęk przed urodzeniem przed terminem , nagłe cc, wypadek komunikacyjny :((((
Przeczucia że będzie dziewczynki i jest dziewczynka, a druga w drodze 🩷🩷
Lęk przed urodzeniem przed terminem , nagłe cc, wypadek komunikacyjny :((((
Przeczucia że będzie dziewczynki i jest dziewczynka, a druga w drodze 🩷🩷
Jakie emocje towarzyszyły Ci w czasie ciąży? Czy były momenty radości, lęku lub niepewności, które szczególnie zapadły Ci w pamięć? Jak zareagowałaś na wiadomość o płci dziecka? Czy to było dla Ciebie zaskoczenie, czy może miałaś już jakieś przeczucia?
Lek w ciąży czy wszystko jest w porządku każdy ból był dla mnie paraliżujący. Sama nie wiem jak to przetrwałam dla mnie to najgorszy czas. Mimo że ciąża powinna być czymś wspaniałym ja czułam się źle z brzuchem, opuchniętymi nogami i strach to było najgorsze może jestem jakaś dziwna ale tak czułam
Dużo emocji ;) czasem po prostu wszystkie jednocześnie co było chyba najgorsze. Jeżeli chodzi o płeć to jakoś nie przywiązywałam do tego wagi. Udało się i jest parka. Trzecie mam nadzieję , że dziewczynka ;) jeżeli będzie inaczej to też bardzo się ucieszę ;)
W ciąży towarzyszył mi strach głównie o to czy maluszek będzie zdrowy.
Dużo emocji ;) czasem po prostu wszystkie jednocześnie co było chyba najgorsze. Jeżeli chodzi o płeć to jakoś nie przywiązywałam do tego wagi. Udało się i jest parka. Trzecie mam nadzieję , że dziewczynka ;) jeżeli będzie inaczej to też bardzo się ucieszę ;)
W ciąży towarzyszył mi strach głównie o to czy maluszek będzie zdrowy.
Ja też miałam mnóstwo różnych emocji.. przede wszystkim jednak stres o to żeby dziecko urodziło się zdrowe i nie było żadnych komplikacji przy porodzie. Teraz przy drugiej ciąży jestem zdecydowanie spokojniejsza, nie martwię się aż tak bardzo.
A jeśli chodzi o przeczucia to u mnie się sprawdziło i przy pierwszej ciąży czułam że to będzie córka, a teraz w drugiej synek.
Dużo różnych emocji. jestem dużo bardziej wrażliwa na krzywdę innych, bardziej płaczliwa, mam czasem takie przemyślenia w nocy co może pójść nie tak. No no i niestety ale jestem bardziej nerwowa w ciąży. Bardzo łatwo mnie wyprowadzić z równowagi.
Pierwsza ciąża w 2020 roku super, od początku znosiłam ją dobrze, zero zachcianek, mdłości… czasami aż zapominałam że w ciąży jestem - serio. Gdy mąż dowiedział się że będzie syn to już wgl radość nie z tej ziemi😁 następne dwie ciąże poroniłam, praktycznie na samym początku i tu już ni co gorzej- od początku mdłości, tragedia ogólnie.
Kolejna ciąża w 2024 roku i od samego początku lęk o to co będzie… praktycznie do końca był stres czy wszystko będzie dobrze, dopiero jak trzymałam na rękach moją wymarzoną Córeczkę to wszystko zeszło. Także wydaje mi się że zależy to od czasu, miejsca i ogólnie swoich przeżyć.
Ale pamiętacie! Zawsze wychodzi
P.L dobrze napisane - prędzej czy później, zawsze wychodzi słońce i będzie dobrze. Warto czekać na te momenty.
Nie miałam jakichś specjalnych wahań nastrojów, jedyne co, to mogłam strasznie dużo spać
No i największą obawa w ostatnim miesiącu, to kiedy się zacznie
Ja też potrafiłam zasnąć jak tylko usiadłam na fotelu
W pierwszej ciąży wszystko było nowe, nieznane. Uczucia wirowały naprzemiennie od lęku o maleństwo po łzy wzruszenia ze szczęścia.
W drugiej ciąży zupełnie inaczej przeżywam. Nie ma tego czasu błogiego relaksu jak przy pierwszej ciąży. Jest za to spokój i potężne wyczerpanie na koniec dnia
Ja raz zasnęłam przy biurku w pracy. Wszyscy już wiedzieli, że jestem w ciąży, więc nie było z tego jakiejś afery koleżanka mnie obudziła po podobno 10 minutach
Ja miałam podobnie - ale jakoś poszlo
Ja też, tylko ja na gościnie. Usiadłam, lekko się opierając i zgaslam . Mówili ,że 15 min spalam
Nasze organizmy korzystały z każdej możliwej minuty snu bo wiedziały , że po porodzie snu zabraknie
Ja w pierwszym trymestrze to w ogóle mogłam spać całymi dniami. Jakby nie praca, to nie wiem czy wyszłabym z łóżka do 14
Jestem osobą twardo stąpającą po ziemi i pogodna, ale przyznaje, w ciąży miałam ciężkie chwile. Towarzyszył mi strach o zdrowie dziecka, ale też smutek, że przytyłam prawie 20 kilogramów. Byłam bardziej drażliwa pod koniec ciąży, partner mnie irytował błachymi rzeczami. Po urodzeniu dziecka zupełnie inne emocje, wróciła mi energia i pogoda ducha. Nad dodatkowymi kilogramami musze jeszcze popracować.
Głównie strach pomieszany z radością. Po stracie każda wizyta u lekarza była turbo stresem, ale widok maleństwa na ekranie rozlewał fale miłości i pamiętam jak pierwszy raz dopadły mnie “ciążowe hormony”. Najpierw nie wierzyłam że coś takiego istnieje dopóki nie miałam emocjonalnego rollercoastera leżąc na ziemi i najpierw złość na partnera ze nie chce przytulić, potem smutek i płacz z tego powodu a na końcu śmiech bo dotarło do mnie co się dzieje. A pod koniec ciąży niepewność co będzie i jak to będzie
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.