Jakie macie doświadczenia w swoich prywatnych żłobkach?

Ile w Waszych prywatnych żłobkach jest dzieci w grupie i ile Cioć się zajmuje?
W jednym żłobku słyszałam, że na 15 dzieci jest 2 Ciocie, a w innym na 8 też są dwie. Cena ta sama, dzielnica także.

Jakie macie doświadczenia w swoich prywatnych żłobkach? 15 dzieci i 2 ciocie wydaje się trochę mało jak na prywatny żłobek. Co myślicie?

Nie wypowiem się ale chętnie poczytam bo nie wiem czy w tym roku nie dam małego do zlobka

Podobnie jak Karoliga. U mnie w okolicy póki co żłobek miejski. Czekamy na prywatny od października 

U nas jest 16 dzieci i 3 panie :) . Chyba ogólnie wymóg jest taki ze na 1 panią przypada 8 dzieci wiec wydaje mi się ze poprostu więcej nie zatrudniają by zaoszczędzić .

U nas w prywatnym żłobku były 2 grupy. W sumie 35 dzieci i 5 opiekunek. Teraz chodzi Syn do klubu malucha gdzie na 18 dzieci są 3 opiekunki. Syn tak nie choruje bo jest mniejszą grupą i dzieci większe bo każdy czeka aż dostanie się od września.

Ky byśmy chcieli od września do przedszkola się dostać , grupy nieco większe będą i się boje wlansie o te choroby . Bo mam wrażenie ze u mnie chłopaki to wszystko łapią 

Moje dzieci nie chodziły do żłobka. Przyzbam , że powinnam wiedzieć coś na ten temat, ponieważ moja mama pracuje w żłobku. Wiem, że na sali muszą być 3 opiekunki, ale nie jestem pewna na jaką ilość dzieci. 

Chętnie przycupnę ;)

To dużo zależy wlansie od ilości dzieci 

Ja ostatnio na osiedlu idąc na spacer zobaczyłam że mamy coś takiego jak opiekun dzienny w mieszkaniu. Muszę sprawdzić szczegóły bo jestem ciekawa jak to działa. 

Jak wyślecie 2.5 latka donprzddszklla to możecie się załapać na "aktywnie w domu" :)

Moja chodzi do samorządowego żłobka- w grupie jest 26 dzieci i 4 ciocie plus przychodzi jedna do pomocy