Jakie miejsce w Polsce polecacie na wakacje dla mamy i dwulatka

jakie miejsce w Polsce polecacie na wakacje  dla mamy i dwulatka na około tydzień czasu. Tak żeby mama trosze odpoczęła i dziecko miało zajęcie. Dodam jeszcze że na miejscu będziemy bez auta.

Bałtów. JuraPark 

Farma iluzji

Ja uwielbiam jeździć w góry. Gdy córka była mała to nosiłam ją w nosidełku. Oczywiście nie wspinaliśmy się, ponieważ wystarczy się potkNàć i tragedia murowana. Zwiedzaliśmy wodospady , ale dla nas sam spacer po miasteczku to relaks. 

jezeli chodzi o moje dzieci to lubią też parki rozrywki , teraz króluje Majaland 

Bieszczady, Solina ? Zależy w sumie z jakiej części Polski jesteś i jak daleka miała by to być wycieczka. Ja jestem z Podkarpacia i kocham Bieszczady. 

Zależy co lubicie ale Beskidy, Szklarska Poręba, Kłodzko i okolice, skalne miasto to już Czechy. Mazury, może jakaś agroturystyka? 

Moje dzieci nie lubią jeździć nad morze , ale lubią przebywać nad jeziorem. Niby nic takiego , ale dla dzieci to atrakcja. Wynajmujemy domek nad jeziorem , w każdej chwili mogliśmy wrócić , zjeść , odpocząć. A kiedy chcieliśmy to szliśmy na plażę , pobawiliśmy się , popływaliśmy i z Powrotem  do domku. Wieczorem jakiś grill , spacery po plaży. 

Zastanawiam  sie nad Krakowem. Co sądzicie?

Kraków,doskonała myśl. Mnóstwo punktów do odwiedzenia, do wypoczynku.. śliczne miasto. Pewnie też i pełno w min atrakcji dla maluszków.

Polecam gdańsk dużo mamy atrakcji dla dzieci , a plaża i piasek tez napewno się dziecku spodobają :)

Zatorland albo Bałtów też super dla dziecka u mnie córka się wyszalała a Ja trochę odpoczęłam 

Bardziej polecałabym Gdańsk od Krakowa bo tam jest chlodniej i nie odczuwa się aż tak bardzo upałów ;) my zawsze jeździmy nad morze od kiedy mamy dzieci ;)

Kraków jest przepiękny, ale dla dwulatka nie ma tam aż takich atrakcji. Tez bym raczej poleciła plażę z piaskiem, aquaparki itp.

Gosiałek byliśmy w Krakowie jak moja córka miała 3 lata i bardzo jej się podobało. Fajny klimat miasta , jest co zwiedzać. Także nasza 3 latka była zachwycona. 

Też wydaje mi się, że dla takiego malucha to bardziej aquaparki, parki rozrywki. Ze zwiedzania miasta za bardzo nie skorzysta.

Oj tak zwiedzanie miast może być uciążliwe postawiłabym bardziej właśnie na jakies atrakcje dla dziecka

Tak, bardzie czill, w jakiś spokojnym miejscu . Tak żeby mama też odpoczęła :D a nie tylko biegała . My właśnie byliśmy w tamtym roku z 1.5 l córka nad soliną. W dziec trochę wiadomo że podchodziliśmy , nad wodę itp ale dużo też takiego czasy już w domku w którym spaliśmy . Cisza, spokój , ogrodzony plac zabaw. Dzieci szczęśliwe i rodzice mogą odpocząć nie biegając ciągle za dzieckiem 

Zależy z kad jesteście bo jechać np 400km do Bałtaowa to średnio albo do Gdańska. Nie wiem czy jest co robić w Bałtowie na ok tydzień. Bałtów jest super ale na dzień -dwa

A które miejsca nad morzem poleciacie ?

Ciężko mi doradzić, bo do tej pory zawsze nad morze jeździliśmy bez dzieci. Też zależy czy bardziej zależy Wam na spokojnym ustronnym miejscu czy na dużym mieście, żeby było dużo atrakcji i wszystko na miejscu.