Lupilut ja czasami mam wrażenie , ze w internecie to są prawie same idealne mamy i idealne dzieci, a później się zastanawiamy jak to jest i popadamy w jakieś paranoje i kompleksy..
Naprawdę nie ma sensu czasem słuchać innych porad ale tych gdzie ktoś nas krytykuje wiecznie. Ja w czasie ciąży się tyle nasłuchalam a co dopiero przed nami. Czasem po prostu warto zaufać swojemu instynktowi. Uważam że każda z nas jest super mama i nic i nikt tego nie zmieni
Ja też Cię uspokoję, wszędzie krytyka, hejt, niby rady. rób tak jak uważasz, jest ci wygodnie, jeśli czegoś nie wiesz- pytaj, szukaj, sprawdzaj, doradź się i tego się nie wstydź. Nie warto też kupować wszystkiego co jest reklamowane, panietam jak zakochałam się w koszu Mojżesza, w końcu go nie kupiłam, miała Go moja siostra dosłownie „chwilę”, dla mnie to strata kasy, wolę dokupić drugie łóżeczko na dół, stabilne, wygodne. tak wlansie aby dla mnie było praktycznie i wygodnie
Xyz wiem dokładnie o co ci chodzi bo jak przeglądam tik toka jest jedna mama która serio wydaje mi się ze pozjadała wszystkie rozumy jak dla mnie krytykuje inne mamy i ciagle powtarza ze „w książkach pisza tak i tak” ze ona nie rozumie jak można nie poświęcać dzieci uwagi ze nie powinno się bawić samo itp No ogolnie na wszystko ma odpowiedz i tak się zastanawiam co by zrobiła gdyby tych książek nie było ? wiadomo fajnie mieć widzę z różnych źródeł ale żeby od razu tak się „wymadrzac„ tego nie rozumiem
Oj te tiktoki , w internecie każdy mądry .
Lupilut a nie chodzi ci o naczelną cierpiwtnice czy jakoś tak ? Ja ogólnie mało odgalam tiktokow mamusiowych nie lubię jak mi ktoś mówi jak mam coś robić czy jak mam dzieci wychowywać każdy ma swoj rozum dawniej np było tak i było dobrze a teraz jest tak i wcale nie znaczy że jest gorzej czy lepiej
Niektórzy mówią, że inaczej wygląda ich życie od tego co nagrywają..
Nie to nie ta osoba :) ja ogolnie tez mało przegladam tik toka ale jak już siądę to nie raz nie wiem skąd ci ludzie się biorą
Oj tak hahah cza takie głupoty są ze nie wiem jak ludzie mogą takie rzecY tobic
ja nie nagrywam i nie oglądam jakoś mnie to nie interesuje
Nie No nie nagrywam , ale nie ukrywam ze czasem te głupoty potrafią wciagac
Oj tak ;)
Nawet nie pamiętam kiedy dokładnie. Moje dzieci jadły metodą blw, więc szybko dostały łyżeczki i widelczyki. Oczywiście najpierw jedli rączkami ;) ale uczyli się też do czego służą sztućce.