Kakobuy - platforma sprzedażowa?

Slyszlayscie o tej platformie kakobuy?
To jakiś hit wśród młodzieży. Moi siostrzency susza głowę siostrze że oni potrzebują rzeczy stamtąd bo pół klasy tam się ubiera. Jak kliknelam zobaczyć co to, to jakaś platforma co chin podróbki chyba sprowadza, aczkolwiek dobrej jakości jeśli ufać influ conto reklamują.
Miałyście styczność z tą platforma?

Też właśnie ostatnio o tym słyszałam, że jakościowo dobre rzeczy są , ale ja to jak zwykle że wszystkim opóźniona, dopiero niedawno ogarnęłam platformę Shein i o dziwo jakościowo też fajne produkty mi przyszły :+1:t2:
Będę obserwować i się zagłębiać co w tym temacie napiszecie :grin:

Nie słyszałam o tym w ogóle. Jak byście coś wiedziały to dajcie znać

Uuuu nieee słyszałam.
Poczytam z ciekawości;)

Do mnie jeszcze to nie dotarło, a wydawało mi się, że jestem na czasie :sweat_smile:

Do mnie też nie, nawet żadne reklamy na insta mi się nie wyświetlały. Ciekawe czy serio opłacalne

Coś o niej słyszałam mój znajomy tam kupuje , nieraz bardzo dobrej jakości ale są to podróbki

No tak właśnie też się zorientowałam że tam balanciaga Ralph Lauren itp. Ale też widzę że pokazują by kupować paczki 3- 10 kg

To już wiem skąd ci Facebookowi handlarze mają te rzeczy :sweat_smile:

2 polubienia

Pierwsze słyszę, ale ja też jestem do tyłu z takimi rzeczami :sweat_smile: to coś jak AliExpress tylko typowo z podróbkami? Na Ali też można znaleźć markowe rzeczy, tylko kupuje się wtedy ze specjalnymi hasłami, bo taka oficjalna sprzedaż podróbek nie przejdzie. Ciekawe na jakiej zasadzie to funkcjonuje na tej stronie.

Właśnie liczyłam że może są jakieś mamy tutaj których dzieciaki chcą lub kupują rzeczy tam i coś wiedzą więcej😅

Nie widziałam, ale ja też nie jestem za kupnem podróbek. Zwyczajnie ich nie lubię. Jak nie stać mnie na torebkę LV, to jej po prostu nie kupuje, nawet jeśli miałabym kupować podróbkę/replike.

1 polubienie

Nie, nie mialam stycznosci z Kakobuy :slightly_smiling_face:
Slyszalam, ze to taki pośrednik z Chin, gdzie mozna zamawiac rozne rzeczy, ale nie ma gwarancji oryginalnosci. Mysle, ze lepiej zachowac ostroznosc i sprawdzac opinie sprzedawcow…

Syn szwagra tam kupuje i wygladaja jak oryginaly , wychodzi niby korzystnie jak sie wiecej zakupow robi ja jeszcze nic tam nie kupowalam tylko wysylka tam drogo wychodzi chyba dla tego trzeba wieksze zakupy zrobic

Na vinted tym te, handluja wiem ze nawet lewe potwierdzenia orginalnosci zalatwiaja ,

Troche to slabe…:confused: myslisz ze kupujesz oryginal… z jakism poswiadczeniem czy cos… a tu taka lipa…

1 polubienie

Też nie słyszałam, ale muszę sobie zobaczyć :see_no_evil::see_no_evil:

Dlatego dużo osób pisze jak rozpoznać że to oryginał bo jednak podroby zawsze mają coś inaczej zrobione nawet jeśli są mega dobrze zrobione

2 polubienia

Dopytam córki to jest platforma chińska czy azjatycka tam się pisze co się chce i platforma wyświetla link do innej strony. Szczerze nie wiem o co chodzi :rofl::rofl::rofl:podobno to bardzo proste ale trzeba znać trochę angielski. Koleżanki córki zamawiają tam i podobno to bardzo dobre podróbki są

Aha to ciekawe czy można od różnych kupić w jednej paczce?