Kalendarz badań niemowlaka od 0 do 12 miesięcy

Syn ma 5mies i miał 2 razy. W sierpniu ma3 jak na razie wszystko jest dobrze

na badaniu bioderek byłam tylko dwa razy, bo za drugim razem wszystko już bylo dobrze

ja byłam 2 razy i lekarka mi powiedziala z jak bede widziała jakies niepokojace objawy jak zacznie chodzic to moge ale nie musze 3 raz przyjść

synek miał 3 razy USG, ale na każdym było wszystko ok, teraz mamy się zgłosić jak zacznie chodzić

ja to 5 miesięcy na wizytę u ortopedy będę musiała czekać

Nikolka raz miala usg ale wszystko bylo w porządku i nie musimy więcej iść

marta10091989L: u nas pomimo tego, że wszystko jest dobrze i tak lekarz wyznaczył kolejną wizytę, teraz na sierpień

u nas nawet jak jest wszystko ok trzeba co 3 miesiące sprawdzać bioderka

u nas jest raz jeśli jest wszystko w porządku później tylko jak pediatra ma jakieś wątplowości

u na 2 razy trzba a pózniej jeli zobaczymy ze coś jest nie tak

ja juz 2 razy bylam na usg i 2 razy na kontroli po urlopie czeka nas usg , wszystko jest dobrze z bioderkami w sumie ciesze sie ze tak czesto to kontroluja

ja też wolałam częste kontrole, wiadomo jak to matki chcemy wiedzieć że z naszym maluszkiem wszystko ok :slight_smile:

A bioderka ważne są…

fajna taka ściąga,ja musze odświerzyć jak to sie chodziło z maluszkiem bo już zapomniałam jak to było z córą,a wkrótce 2:)

zawsze o kolejnej wizycie informuje pediatra wiec wystarczy tylko zapisywac terminy

ja mam taka sciagawke na lodówce ale i tak po kazdej wizycie dostaje karteczke z info o kolejnej

ciekawa jestem jak długo lub co jaki czas należy takie badanie robić, bo jak na razie badanie mamy zlecane co 3 miesiące - 4 miesiące

nam powiedziano ze mamy co 6-8 tyg przychodzic

ja chyba mam co 6 tyg jakos zawsze mam zapisane w kalendarzu termin zeby nie przeoczyc

mi o każdych wizytach zawsze przypomina telefonicznie pielęgniarka