Kamica nerkowa co mam robić

Czy któraś z was miała kamicę nerkową?

Do tego kilkudniowe kolki nerkowe?

Wczoraj spędziłam 7h na sor

I dziś nie mogę poradzić sobie z bólem, nic mi nie pomaga

Żadne tabletki gorące okłady

Do tego gorączka 39°

Jak ulżyć w bólu?

Może prywatnie do jakiegoś dobrego lekarza iść może coś przepisze lepszego 

ja miałam podobnie i to w ciąży, podają nospę dożylnie w szpitalu 

Na sor nic nie zalecili ? Idź do dobrego urologa który oceni stan zdrowia i zaleci dodatkowe badania oraz przepisze leki.. powinnaś brać leki przeciwbólowe,  przeciwzapalne i rozkurczeniowe jeżeli nie mylę się. Jednak powinnaś stosować się do zaleceń lekarza.

Trudno coś doradzić i pomóc skoro nawet w szpitalu tego nie zrobili ale Frmka ma rację dobry lekarz i środki przeciwbólowe, rozkurczowe i przeciwzapalne bo się wykończysz i do tego jeszcze gorączka 

Jak najszybciej udaj się do lekarza. Dziwne że w szpitalu nic nie pomogli.

Dziwne że w szpitalu nic nie pomogli, to nie żarty. Lepiej udaj się do lekarza jak nie da rady na NFZ w miarę szybko to może prywatnie.

ja z takimi bólami to tylko na szpital jechałam 

nie miałam kamicy nerkowej ale podejrzewam ze to nie jest nic miłęgo :( mega wspólczuje bólu i chyba musisz znaleźć jakiegoś dobrego lekarza który Ci pomoże bo podejrzewam ciezko Ci na pewno funkcjonowac z takim bólem 

Dużo pić chyba nawet powyżej 2.5 litra na dobę 

Mialam atak kolki nerkowej w ciąży. Ból tak silny ,że bałam się że zaczyna się już coś dziać ,a jeszcze daleko do porodu. No-spy , dużo wody. Lekarz wtedy mówił ,że od razu miałam jechać na sor a nie czekać do rana. Polecił pić elektrolity.

Z takimi rzeczami nie ma co czekać 

Ja miałam atak kolki przed ciąża. Przyznam że ból porównywalny z porodowym. Dopiero dolargan i morfina czyli narkotyki pomogły 

Dużo picia wody filtruje nerki, ale nigdy nie miałam takiego ataku, więc nie wiem jaki to ból, ale na pewno nic przyjemnego;(

Jejku musi to być silny bol.. współczuję 

ból jak porodowy? chociaż nie wiem jak wygląda porodowy.

Ale jak przy tych bólach robili mi ktg to pielęgniarka pokazała lekarzowi, a lekarz oczy na mnie i powiedział że tak może wychodzić ktg jak jestem w silnych bólach 

No ja z kolei odczuwałam silne bóle ,a na ktg nie było wydać skurczy przy pierwszym porodzie i stwierdzili ,że dziś nie urodzę . A urodziłam dosłownie godzinę później. 

Co do kamicy nerkowej faktycznie ból zbliżony. Miałam atak kolki nerkowej w drugiej ciąży i zwijalam się z bòlu.

ja myślałam że rodzę a u tylko nerki ..

Leki rozkurczowe i przeciwzapalne może w szpitalu coś dostalas. Jeśli nospa nie pomaga to zostaje przeciwbólowe dożylnie i zabieg endoskopowo teraz robią.

Ale czy wczesjiej taki atak tez sie zdazal? Ja mam wrazenie czasami ze wiecej przypadlosci dotyka wlasnie w ciazy;/