Hej. Maluch jutro kończy 5 miesiecy . Do dnia dzisiejszego jest kąpany w wannience na stojaku. Od kiedy przeszłyście na kąpanie w normalnej wannie? Polecacie jakiś fajny leżaczek kąpielowy?
My mieliśmy taki zwykły plastikowy leżaczek, ale od 5-6 miesiąca zaczęliśmy małą kąpać w dużej wannie bez leżaczka , kładziemy ją normalnie i rękę pod głowę tylko ![]()
My mamy lezaczek od angel care, ale on jest taki do myślę ze pół roku max, po tym czasie tak jak @2009 napisała chcemy kąpać malucha w wannie bez leżaka ![]()
Co prawda zakup wanienki i pierwsza kąpiel jeszcze przed nami, ale wanienka którą zamierzam kupić jest składana, posiada stelaż i fotelik w zestawie.
Zgodnie z informacją od producenta dla fotelika do kąpieli niemowląt sugerowany wiek dziecka to 0-6 miesięcy, a maksymalne obciążenie to 8 kg.
Ja zaczynałam w normalnej wannie jak już dzieciaczki siedziały samodzielnie, do tego czasu to kąpiele tylko z mężem im robiliśmy bo zawsze miałam strach że mi wypadnie przy wyciąganiu
ja to wogole czasami się śmieje że psychiatra mi potrzebny bo ja widzę w każdych sytuacjach co może się złego wydarzyć ![]()
Mój ma 2.5 roczku ale do wanny wkładam jeszcze mała wanienkę ![]()
bo jest mi wygodniej. Czasem wiadomo leję wodę do wanny i się pluska ale jakoś tam szybciej mi go ogarnąć w tej małej wanience ![]()
Ja mojej prawie 3 latce jak chce kąpiel to leje do małej wanienki pod prysznicem
Tak może być bardziej zanurzona w wodzie bo do wanny bym jej tak wysoko wody nie wlała
jeszcze się mieści w wanience z Ikea
U nas też jak synek już stabilnie siedział to kąpał się w dużej wannie czyli po 6 miesiącu
ja leżaczek kupowalam taki na przyssawki zamontowany do duzej wanienki dzieciecej. korzystalismy do komentu jak nie siedzial a pozniej to juz tylko uzytkowanie duzej wanienki dzieciecej i zamiast lezaczka to zabawki do wody
U mojej mamy też korzystamy z małej wanienki włożonej do dużej. A czasami jak ma ochotę się pobawić, wtedy nalewamy wody do dużej i się cieszy
My już po przejściu do dużej wanny nie korzystaliśmy wgl z leżaczka. Ze składanej wanienki korzystaliśmy do momentu kiedy mała nie zaczęła z niej samodzielnie wychodzić
czyli właśnie ok 5/6miesiąca
Ja nie mam wanny
ale przeszliśmy po miesiącu do większej wanienki bez stelaża bo syn się przestał mieścić ![]()
Hej u mnie kąpiel w normalnej wannie od kiedy młody sam siedział ![]()
Nie mieliśmy leżaczka , ale może rozważ kupno krzesełka do kąpieli ![]()
Eeej to jest mega spoko , nie wpadłam na to , a można nawet podnprysznicdm myc
Ale fajne! Bardzo ciekawy pomysł
Tak własnie taką wanienkę mamy skladaną,sylikonowa,ale maluch jak wyprostuje nogi to już jest ciasno
To nie ma co dłużej zabierać komfortu maluchowi ![]()
Chyba pora na przejście do wanny po prostu ![]()
O wow pierwszy raz to widzę haha fajne
Ja też wolę kąpać syna z mężem, ale czasami jak mąż idzie do pracy na nocną zmianę to muszę go sama wykąpać… I najgorszy jest ten moment właśnie wyjęcia go z wanny i zawinięcia w ręcznik, bo on taki śliski jest ![]()