Kąpanie malucha

Hej. Maluch jutro kończy 5 miesiecy . Do dnia dzisiejszego jest kąpany w wannience na stojaku. Od kiedy przeszłyście na kąpanie w normalnej wannie? Polecacie jakiś fajny leżaczek kąpielowy?

My mieliśmy taki zwykły plastikowy leżaczek, ale od 5-6 miesiąca zaczęliśmy małą kąpać w dużej wannie bez leżaczka , kładziemy ją normalnie i rękę pod głowę tylko :yum:

My mamy lezaczek od angel care, ale on jest taki do myślę ze pół roku max, po tym czasie tak jak @2009 napisała chcemy kąpać malucha w wannie bez leżaka :grinning:

1 polubienie

Co prawda zakup wanienki i pierwsza kąpiel jeszcze przed nami, ale wanienka którą zamierzam kupić jest składana, posiada stelaż i fotelik w zestawie.
Zgodnie z informacją od producenta dla fotelika do kąpieli niemowląt sugerowany wiek dziecka to 0-6 miesięcy, a maksymalne obciążenie to 8 kg.

Ja zaczynałam w normalnej wannie jak już dzieciaczki siedziały samodzielnie, do tego czasu to kąpiele tylko z mężem im robiliśmy bo zawsze miałam strach że mi wypadnie przy wyciąganiu :face_with_peeking_eye: ja to wogole czasami się śmieje że psychiatra mi potrzebny bo ja widzę w każdych sytuacjach co może się złego wydarzyć :sweat_smile:

Mój ma 2.5 roczku ale do wanny wkładam jeszcze mała wanienkę :joy::joy: bo jest mi wygodniej. Czasem wiadomo leję wodę do wanny i się pluska ale jakoś tam szybciej mi go ogarnąć w tej małej wanience :grin:

Ja mojej prawie 3 latce jak chce kąpiel to leje do małej wanienki pod prysznicem :sweat_smile: Tak może być bardziej zanurzona w wodzie bo do wanny bym jej tak wysoko wody nie wlała :face_with_peeking_eye: jeszcze się mieści w wanience z Ikea

U nas też jak synek już stabilnie siedział to kąpał się w dużej wannie czyli po 6 miesiącu

ja leżaczek kupowalam taki na przyssawki zamontowany do duzej wanienki dzieciecej. korzystalismy do komentu jak nie siedzial a pozniej to juz tylko uzytkowanie duzej wanienki dzieciecej i zamiast lezaczka to zabawki do wody

U mojej mamy też korzystamy z małej wanienki włożonej do dużej. A czasami jak ma ochotę się pobawić, wtedy nalewamy wody do dużej i się cieszy

1 polubienie

My już po przejściu do dużej wanny nie korzystaliśmy wgl z leżaczka. Ze składanej wanienki korzystaliśmy do momentu kiedy mała nie zaczęła z niej samodzielnie wychodzić :sweat_smile: czyli właśnie ok 5/6miesiąca

Ja nie mam wanny :sob: ale przeszliśmy po miesiącu do większej wanienki bez stelaża bo syn się przestał mieścić :crazy_face:

Hej u mnie kąpiel w normalnej wannie od kiedy młody sam siedział :slight_smile:
Nie mieliśmy leżaczka , ale może rozważ kupno krzesełka do kąpieli :slight_smile:

Poniżej alternatywa dla starszaków i stabilniejszych dzieci :smiley::sweat_smile:

1 polubienie

Eeej to jest mega spoko , nie wpadłam na to , a można nawet podnprysznicdm myc

1 polubienie

Ale fajne! Bardzo ciekawy pomysł

1 polubienie

Tak własnie taką wanienkę mamy skladaną,sylikonowa,ale maluch jak wyprostuje nogi to już jest ciasno

To nie ma co dłużej zabierać komfortu maluchowi :slight_smile:
Chyba pora na przejście do wanny po prostu :slight_smile:

O wow pierwszy raz to widzę haha fajne

1 polubienie

Ja też wolę kąpać syna z mężem, ale czasami jak mąż idzie do pracy na nocną zmianę to muszę go sama wykąpać… I najgorszy jest ten moment właśnie wyjęcia go z wanny i zawinięcia w ręcznik, bo on taki śliski jest :sweat_smile:

1 polubienie