A to pierwsze słyszę, że nie można. Ja zawsze kąpię bo moi są przyzwyczajeni i bez kąpieli nie chcą spac..
ja też kapie niezależnie od tego czy szczepienie.tym bardziej że po szczepieniu zawsze smaruje altacetem i robie okład więc potem trzeba to umyc
Każdy robi jak uważa ;) u mnie tak się przyjęło i tak robię. Czasem boli dziecko jak się tam dotyka więc wolę unikać tego miejsca przy kąpieli a potem osuszaniu
aneczka pewnie,kazdy ma swoje przyzwyczajenia
DoNiWe dokładnie ;)
Mi babcia tak mówiła żeby po szczepieniu nie kąpać
PattMaz moja mama też mówiła tak
Kiedyś się tak robiło że się nie kąpało nawet takie zalecenia byly od pediatrow teraz już tego Niema ja jeśli widzę że malucha boli miejsce po szczepieniu to też nie kąpię natomiast jeśli niema żadnych widocznych objawów to jak najbardziej kąpię po szczepieniu
Wiem że się od tego odeszło. Ale wolę już dzień nie kąpać nic się nie stanie niż żeby dziecko miało boleć.
A maja wasze dzueci jakieś pozostałości po szczepieniu? Bo u mojego mlodszego teraz takie zgrubienie jest w miejscu szczepienia :(
figa u mnie nie,ładnie wszystko jest zagojone
Figa zdrubienia czasem powstają takie kulki pod skórą rób okłady z wody i sody
Aneczka z sody???nie słyszałam o tym...i jak to stosować
DoNiWe pół łyżeczki sody w szklance wody rozpuść. Namocz wacik i przyłóż na trochę. Kilka razy dziennie możesz tak robić
tez nie wiedziałam o takich okladach ja sode stosuje na plamy
O dzięki dziewczyny za poradę, biedny Maluch to jest tak mocno wyczuwalne :(
PattMaz na obrzęki i zaczerwienienia.
kolejna rzecz do kolecji ktorą warto zapamietać
Nam o tym lekarka powiedziała. I tak stosujemy.
nam zawsze atacet przepisywali