Kąpiel w dużej wannie

Nie wyobrażam sobie kąpieli z dzieckiem. Po wyjściu nie wiedziałabym kogo ogarniać dziecko czy siebie 

Ja tez na ten moment nie wyobrażam sobie wspólnie kąpieli z dzieckiem.

Ja wg nie wyobrażam sobie kąpieli z dzieckiem, jednak każdy ma swoją flotę bakteryjną itp. osobne ręczniki. Jeszcze prysznic może ale jakoś kąpiel nie przemawia do mnie

Ja tez nie kapie się z dziecmi

ja tak samo, sama chociaż jest ta chwila dla mnie 

Jak mąż ma drugą zmianę to tylko czekam żeby wrócił i sruuuu do wanny żeby mieć właśnie te pare chwil w ciepłej wodzie tylko dla siebie.

Ja mam takie wspomnienie z dzieciństwa, jak moja mama brała sobie kąpiel a ja siedziałam w łazience i albo się bawiłam albo siedziałam na zamkniętej toalecie na przeciwko i sobie z nią dyskutowałam. Dyskusje to były na pewno na wysokim poziomie bo miałam 4 lata :D no ale fajnie to wspominam. Może tez stad mam w głowie wizje, że kąpiel jest zarezerwowana dla każdego osobno :) Dodatkowo było to oswojenie z nagością ale nie nachalne, że mama pakowała mnie do wspólnej kąpieli tylko mogłam sobie obserwować na tyle na ile dziecięce zainteresowanie mi pozwalało :)

U nas wanienka też nie zmieściła się do wanny więc kupiłam matę antypoślizgową i tak sobie radziłam:)

Ja kupiłam komodę na której teraz wanienka sobie stoi na razie na stałe. A wąż z waany mi sięga więc jest ok.

W wannie weźmiesz prysznic, a pod prysznicem nie poleżysz.

Dla mnie wanna jest niezbędna. Nie wiem, czy macie dzieci, ale zdecydowanie w wannie wygodniej się je myje. Poza tym, ja mam długie włosy, nie cierpię myć włosów stojąc pod prysznicem, trzeba wejść w całości, rozebrać się. A nad wanną się nachylam bez problemu, nic nie chlapie. Nachylać się pod prysznicem i uważać, żeby nie zmoczyć kapci czy spodni? Dramat. xD Poza tym, pod prysznicem nie poczytasz książki, lub nie obejrzysz serialu.

Ogólnie to polecam zerknąć sobie na stronę:

https://www.tubadzin.pl/

Jest tutaj wiele inspiracji na łazienki :) 

Mirela dokładnie trafiłaś w punk pod prysznicem nie polezysz hihi

U mnie wanna to must have. U męża jak zaczynałam jeździć do niego był prysznic w łazience - ojjj to nie dla mnie. Teraz jest wanna więc luz ;p 

Teraz w domu mamy 2 łazienki i w obu wanny.

U nas super sprawdzał się metalowy stojak na wanienkę. Było to niesamowicie wygodne bo nie trzeba było stawiać jej na ziemi i się nachylac. Stojak był składany więc nie zajmował miejsca w łazience. 

Jeśli chodzi o prysznic czy wannę to kiedyś nie wyobrażałam sobie życia bez wanny. Miałam ją zawsze w domu rodzinnym i później w swoim. Aktualnie wynajmuje mieszkanie w którym jest prysznic i powiem wam, ze do wszystkiego można się przyzwyczaić. W domu, do którego będziemy się przeprowadzać w tym roku będą dwie łazienki, w jednej wanna w drugiej prysznic by każdy mógł wybrać, w zależności od dnia czego potrzebuje. Ja przez te lata z prysznicem doceniłam możliwość szybkiej kąpieli ale tez czasem brakuje mi takiego leżenia w wannie z książka i relaksu.

Z przejścia wanienki do wanny polecam kupić mate antypoślizgową jest bardzo przydatna

Taak ! Super sprawa z ta mata

Ja zastanawiałam się nad stojakiem. Ale ostatecznie dokupiliśmy mała komodę żeby też mieć gdzie trzymać dodatkowe rzeczy które przy dziecku się pojawiły.  Także wanienke mam na takiej wysokości że wygodnie się mi Małego myje :) 

My też mamy stojak do wanienki super sprawa. Złożony przechowujemy pomiędzy szafa a ścianą bo jest taki cieniutki. Wanienkę na szafie z lezaczkiem do kąpieli. 

ja nie miałam, ale jak stawiałam wanienkę wyżej to faktycznie się lepiej myło dziecko niż tak na ziemi. Wygodniej dla kregosłupa, tak samo jak przewijanie dziecka na przewijaku, a nie na łóżku czy ziemi. 

Jak tylko można to trzeba jednak też Dbać o ten swój kregoslup.

Ja dość długo kapałam w wanience, na początku na stojaku, później jak już córka była większa to na podłodze. I wanienkę miałam taką troszkę większą, bo są chyba ze 3 rozmiary.

Jak byłam u rodziców to kapałam w dużej wannie, ale było mi niewygodnie