Hej mamusie mam takie pytanie odnośnie laktatora, jestem w 32 tygodniu ciąży i rozwiązanie odbędzie się przez CC, jest to moje trzecie szczęście, planuję karmić piersią jak było to w przypadku dwójki wcześniejszej jednak zawsze potrzebuje laktator by rozkręcić laktację po CC. Jaki polecacie, co możecie powiedzieć o laktatorach muszlowych? Macie jakieś doświadczenia?
Mam laktator Canpol i bardzo jestem z niego zadowolona wyślę zdj jak wygląda ta baza bo nie pamiętam jaki to jest model . Dzisiaj przyszedł do mnie laktator muszlowy i bardzo jestem ciekawa ale jestem pozytywnie nastawiona
Też jestem w 32 tc i chętnie poczytam, bo też rozglądam się za laktatorem i jestem ciekawa opinii.
Ja od początku używałam laktatora z Canpol . Było to 10 lat temu, wtedy miałam taki zwykły ręczny , ale dawał rade. Później przy córce elektryczny. No i teraz przyszedł ten z canpola do testów. Dopiero będę korzystała za jakiś czas ;) Ale naprawdę zapowiada się super. Ten muszlowy wydaje się bardzo interesujący.
Też miałam porody przez cc i laktator to u mnie musy have żeby rozkręcić laktację.
Ja od początku używałam laktatora z Canpol . Było to 10 lat temu, wtedy miałam taki zwykły ręczny , ale dawał rade. Później przy córce elektryczny. No i teraz przyszedł ten z canpola do testów. Dopiero będę korzystała za jakiś czas ;) Ale naprawdę zapowiada się super. Ten muszlowy wydaje się bardzo interesujący.
Też miałam porody przez cc i laktator to u mnie musy have żeby rozkręcić laktację.
Mi się bardzo przydał laktator :)
Też właśnie jestem ciekawa tego muszlowego firmy Canpol 😍
A ja przy dwójce dzieci ściągałam pokarm Laktatorem od marki Canpol. Przy jednym ściągałam pokarm bo miałam go za dużo ale wtedy urodziłam naturalnie. Przy drugim dziecku niestety miałam cesarskie cięcie i pokarmu miałam bardzo mało. Dzięki laktatorowi udało mi się rozkręcić laktację.
Muszlowy z canpol jest super
Canpol muszlowy jest 10/10
Ja też będę za niedługo testować muszlowy z Canpol i jestem bardzo ciekawa jak się sprawdzi. Przy pierwszym dziecku miałam z Lovi ale nie pamiętam już jaki model, ale byłam bardzo zadowolona.
W poprzedniej ciąży miałam taki z kabelkami, nawet nie wiedziałam że istnieją muszlowe. Teraz będę testować muszlowy, ale to będzie mega wygoda bo już nawet nie zliczę ile godzin a nawet dni przesiadziałam nad samym odciąganiem mleka. No bo z kabelkami za wiele sie nie zrobi.
My dostaliśmy się do testów, więc mamy muszlowy, ale nie wiem jaki jest bo dopiero jak maluszek się urodzi będę go testować, ale Ty pewnie też wtedy wtedy urodzisz bo jesteśmy w podobnych tygodniach
Ogólnie chyba każdy jest dobry widząc po waszych opiniach. Wiadomo że muszlowy wygodniejszy ale na zwykłym też da się radę
Karoliga pewnie że da radę, przy pierwszej córci 15 miesięcy używałam laktatora z kabelkami i jakoś to było.
Ja byłam I kp I kpi i dałam radę. Powodzenia
Ja mam laktator klasyczny z Canpolu i jestem z niego zadowolona, bardzo dobrze odciąga pokarm. Tylko gdybym miała drugi raz wybierać jednak kupiłabym muszlowy, bo tego trzeba trzymać rękami i czasami ciężko jest to pogodzić z opieką nad dzieckiem.