Gratulacje Bakaliowa ![]()
Akurat sama tematem się nie interesowałam, ale widziałam wpis na ten temat u Hafiji, może Ci się przyda.
Gratulacje Bakaliowa ![]()
Akurat sama tematem się nie interesowałam, ale widziałam wpis na ten temat u Hafiji, może Ci się przyda.
Dawno mnie tu nie było, jednak czuję że odnowię przyjaźń z tym forum ![]()
Dziewczyny… jestem w ciąży. Za szybko jak dla mnie, Olek w tym miesiącu kończy 10 miesięcy. Ale te obawy może zostawię na inny post ![]()
Karmię nadal piersią i nie wiem, czy nie będzie to kolidować z kolejną ciążą. Wydaje mi się, że karmienie nadal jest dość intensywne - Młody jest przy piersi minimum cztery razy na dobę. To sam początek ciąży, jeszcze nie wybrałam lekarza prowadzącego, ale z doświadczenia wiem, że są różne szkoły i niektórzy nalegają by odstawiać a inni twierdzą, żeby jak najbardziej karmić. Czy któraś z Was była w takiej sytuacji? Nie wiem czy to nie będzie za duże obciążenie dla mojego organizmu, albo co gorsze - dla malucha w brzuchu.
Gratuluję Bakaliowa:)
Rozumiem twoje obawy, ponieważ jestem na etapie starań o maluszka a wciąż karmię piersią. Myślę, że jeżeli z ciążą będzie wszystko dobrze, nie wystąpią plamienia, krwawienia czy silne skurcze macicy to nie będzie przeciwwskazań do karmienia piersią w ciąży. Oczywiście każda ciąża jest inna, sądzę że najlepiej też porozmawiać z własnym ginekologiem. Pamiętaj, że teraz musisz dbać bardziej o siebie i o swoją dietę. Przeczytaj też tą poradę: https://canpolbabies.com/pl/porady/porada/all/6/5357-karmienie-piersia-podczas-ciazy
Bakaliowa gratulacje i duzo zdrówka oraz siły !!
myślę ze duzo zależy od tego jak Ty się będziesz czuć bo nawet jeżeli będzie z ciąża wszystko ok i lekarz nie będzie miał przeciwwskazań to zmeczenie i np młodsci mogą Cię wykonczyc psychicznie poprostu… poczekaj na wizyte , zobacz co lekarz powie i jak sie bedziesz czuc … Bedac na jedym forum na fb duzo dzieczyn tak karmiło a późńiej nawet w tandemie takze jest to napewno mozliwe ![]()
Bakaliowa myślałam ostatnio o Tobie
zniknęłas na jakiś czas z forum i bylam ciekawa jak się czujesz?jak przebiega ciąża?
Najlepiej poradz się lekarza, chociaż z tego co się orientuje przeciwwskazań nie ma i mozesz spokojnie karmić.
Bakaliowa gratulacje! Mysle ze to nie powinno przeszkadzać i bedziesz mogla karmic jak najbardziej.Ale dla pewności najlepiej zapytaj swojego lekarza prowadzącego ciążę:)
Dzięki dziewczyny
artykuły przeczytane, jeszcze teraz czekam na wizytę. Jak tylko wszystko będzie okej i badania wyjdą w porządku, to nie skończę karmienia. Dam znać co powie lekarz.
Iza, miło mi!
to dopiero 6 tydzień, więc na razie nawet nie czuję że coś się dzieje. Na szczęście Olek jest małym aniołem i nie daje mi popalić. Mój mąż dużo pracuje a rodzinę mam daleko, więc praktycznie jestem z nim sama, można powiedzieć że forum wypadło mi z głowy
A Ty jak się miewasz? Jak Maleństwo? ![]()
Bakaliowa fajnie miec tak dzieci jedno po drugim.U mnie miedzy dziecmi jest 3 lata różnicy.Balam sie jak synek zareaguje jak sie urodzi córka ale wogole nie jest zazdrosny.Duzo mi pomaga,całuje i przytula malutka.
Daj znac co powiedzial lekarz
Gratulacje z kolejnego szczęścia! Wszystko zależy od twojego organizmu, najważniejsze jest abyś ty bobas czuli się dobrze. Oczywiste jest że ten mały brzdąc ciągle Cię potrzebuje, a więź mamy i dziecka karmiącego jest bezcenna.
Myślę, że organizm już zdecydował i wie że sobie poradzisz z karmieniem. ![]()
Bakaliowa gratulacje! Dużo zdrówka i żeby ciąża przebiegała bezproblemowo. Nie powinno być przeciwwskazań żeby karmić ale lepiej skonsultuj się z lekarzem.
Bakaliowa Gratulacje;-) fajnie bo rodzenstwo będzie mialo mala roznice wiekową i beda soe ze sobą bawic;-) i jak tam po wizycie?
Dokładnie różnica wiekowa nie duża i fajnie tak
Super ze Wam sie udało ![]()
bakaliowa to świetnie. Maluchy będą się dogadywać i razem bawić. Jak radzisz sobie z karmieniem? konsultowałaś się z lekarzem? Nie zapomnij o zróżnicowanej diecie i minimum 3 litrach wody.
gratulacje Bakaliowa
myślę że można karmić jak najbardziej przynajmniej przez pierwszych kilka miesięcy ![]()
wystarczy pić 2-2,5 litra wody
nie hektolitry
Dziękuje za gratulacje i za rady, o wodzie często zapominam:) jak się drugie urodzi, to Olek będzie mieć 1,5 roku więc faktycznie dobry wiek na rodzeństwo:)
A niestety moja pani doktor nie dojechała na wizytę, przełożona została dopiero na 28 lutego ![]()
Za to położna z którą w przychodni rozmawiałam mówi, żeby karmić, jeśli tylko chcę. O przymusowym odstawieniu może być mowa przy złych wynikach i złym samopoczuciu. Na razie będziemy kontynuować, ale w międzyczasie spotkam się ze swoim lekarzem pierwszego kontaktu, niech sprawdzi mocz i morfologię. A na ginekologa będę cierpliwie czekać
Szkoda ze tak pozno masz dopiero termin ale przeleci
Fajnie ze możesz karmić piersia
1,5 roku to nieduża różnica wieku i beda sie razem bawic.
Bakaliowa jak radzisz sobie z karmieniem? Od położnej dowiedziałam się wczoraj, że w ciąży mleko jeśli wciąż karmisz to zmienia swoje właściwości i karmione dziecko odrzuca pierś. Jak jest u Was?
Mama_Gratki też mnie o tym poinformowano, ale póki co wciąga ze smakiem tak jak zawsze
Z tego co wiem to im bliżej porodu, tym bardziej mleko będzie się dostosowywać do drugiego dziecka i faktycznie może się sam odstawić.
Przede wszystkim ogromne gratulacje:) Co do karmienia piersią dużo się tym interesowała i jeśli ciąża nie jest zagrożona, jak najbardziej można karmić piersią. Odstawienie jest wskazane, gdy ciąża jest zagrożona, dzieje się coś niepokojącego, a wyniki są kiepskie. A tak jeśli tylko chcesz to jak najbardziej karmić
Doświadczenie w karmieniu w ciąży ma nasza forumowa Kasia ![]()
Bakaliowa oczywiście, póki maluch chętnie pije, a Ty czujesz się dobrze to jak najbardziej. Mleko w pewnym czasie zacznie zmieniać swoje właściwości. Ile razy na dobę obecnie karmisz?
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.