Karmienie piersią w miejscach publicznych - jak się przełamać?

Teraz w internecie burza po wypowiedzi Dawida Wolińskiego o kp w restauracjach. Co o tym myślicie? Ja nie mam nic przeciwko, tym bardziej jeśli kobieta robi to dyskretnie. Widziałam gdzieś komentarz, że przeszkadzają mu matki karmiące piersią, a tymczasem sam w miejscach publicznych paraduje z gołą klatą…

Mi też nie przeszkadza kobieta karmiąca dziecko, zwłaszcza że każda kobieta robi to tak, żeby jej nic nie było widać. Nie wiem dlaczego to może być dla kogoś niesmaczne. Czy mleko ściągnięte w butelce jest ok? Mi by przeszkadzało jakby ktoś zaczął na stole przebierać dziecko :grinning:
Widziałam, że na insta ktoś zrobił podsumowanie prac Pana Dawida, i tam większość sukienek z dekoltami do pępka :grinning: to myślę że mamy karmiącej dużo mniej jednak pokazują

Po tym tekscie wolinskiego to az mnie zatkalo… najlepiej to niech mloda mama zniknie i karmi na sedesie. Zenada. Oczywiscie, ja np nie lubie swiecic cyckami, delikatnie w takim momencie jesli nie znajde innego ustronnrgo miejsca to zakryję piers, ale co komu do tego. Jak kobieta karmi butelka dziecko to juz ok, ale jak piersia to juz nie?

To przykre, że często stresujemy się karmieniem w miejscach publicznych bojąc się krzywych spojrzeń i nieprzychylnych opinii ludzi, którzy prawdopodobnie byli karmieni tak samo🫣 Uważam, że to naturalna czynność szczególnie przy malutkim niemowlaku, który potrzebuje jeść często i robiona ze smakiem nie powinna nigdzie nikomu przeszkadzać.

1 polubienie

Całkowicie się zgadzam, dla mnie naturalne jest, że mama karmi w sposób, który jej odpowiada i jest wygodny. Każda z nas ma swoje sposoby, a ważne, żeby dziecko było najedzone i spokojne.

Apropo karmienia piersią , dziś jest światowy dzień karmienia piersią , wszytskiego najpiękniejszego z tej okazji dla Was mamy KP i KPI :orange_heart::orange_heart::orange_heart:

2 polubienia

Nie karmie piersia, tylko odciagam laktatorem. Niby mam muszlowy, dyskretny i wygodny, ale mimo to po 5 miesiacach nadal czuje dyskomfort, zeby robic to w miejscach publicznych…

A jak sobie radzisz z myciem poza domem?

Mam 2 komplet muszli mam philips avent:

Zakupilam torbe termo gdzie przeochowuje zarowno laktator z muszlami jak i mleko zanim dojade do domu :slight_smile: a teraz w pracy ok 8h to myje normalnie i mleko w lodowce przechowuje :slight_smile:

1 polubienie

Podziwiam Cię bardzo, KPI jest bardzo trudne, a Ty jeszcze pracujesz tyle godzin. Brawo za wytrwałość

1 polubienie