Kaszel krtaniowy u niemowlaka

Kochane, pomóżcie, co mogę podać 6 miesięcznemu dziecku, aby złagodzić kaszel krtaniowy?
Dwulatkowi podaję elofen i levopront, ale z ulotki wynika, że półrocznemu maleństwu nie mogę tego dać. Możecie coś polecić? Musimy wytrwać do poniedziałku, a nie chcę, żeby juniorowi się pogorszyło. W ostateczności zostaje nam sor, ale wolałabym tego uniknąć.

Szczerze mowiac to ja bym na wlasna reke nic nie podawala, wolalabym odczekac do poniedzialku a gdyby cos sie mialo dziac, sytuacja pogarszac, to wtedy ewentualnie szpital. Nie podawalabym nic takiemu maluchowi bez wiedzy lekarza, bo nigdy nie wiadomo jak zareaguje.

Zgadzam się z MichuNi, samej coś podać bez wiedzy lekarza nie jest dobrym pomysłem- nigdy nie wiadomo jak lek zadziała na młody organizm. Na Twoim miejscu jednak wybrałabym się do Ambulatorium- u nas jest taki przy szpitalu i tam w nagłych przypadkach lekarz przyjmuje. Teraz jest taka pora, że raczej wielu pacjentów nie powinno być.

Ojej to taktycznie nie najlepiej, ja na kazdy rodzaj kaszlu podawalam synkowi inhalacje z soli fizjologicznej lub z przepisu lekarza ale nie psmietam dobrze nazw…ale z takim dzieciątkiem wybrałbym sie do lekarza. Daj znac co z synkiem?

Motheroftwo, jakies wiesci?

Dostałam w aptece syrop przeciwkaszlowy, a właściwie kropelki Sinecod i o dziwo działają dość szybko, bo synek kaszle już coraz rzadziej, a kaszel robi się mokry. Idzie ku dobremu :slight_smile:

No i super, ze sytuacja pozytywnie sie rozwija i ominela Was watpliwa przyjemnosc jechania na SOR

To super, że jest tak duża poprawa, także szybkiego powrotu do zdrowia:)

Mother, próbowałaś inhalacji z soli fizjologicznej? Powinna pomoc przy kaszlu bo nawilży drogi oddechowe