Paulina a to z amolem nie próbowałam ja olbais daje na pieluchę i kładę obok łożka, ale on jest od 5 roku życia z tym , że ja zawsze tak robiłam już jak dziecko było malutkie i sie nic nie działo
Z tym amolem to nie słyszałam. Zdarzyło mi się za to kleić plasterek aromactiv na łóżeczku.
Mogłyście nie słyszeć, bo to trochę mój eksperyment, bo ja też o tym nie słyszałam wcześniej :D teściowa mi doradzała dać pokrojony Czosnek do pokoju, ale zrezygnowałam. Siedziałam w łazience i sprzątałam łazienkę i mnie natchnęło właśnie jak zobaczyłam amol i sobie myślę tak, jak ja się źle czuje to sobie właśnie smaruje klatkę piersiową, ale bałam się posmarować Małą, bo po pierwsze nie wiedziałam czy można, czy by jej nie uczuliło, a po drugie to jednak jest intensywne. Potem wlałam trochę na talerzyk i dałam w rogu sypialni, ale znów miałam wrażenie, że nic nie czuć, więc ostatecznie zmoczylam pieluchę i pokropiłam i na grzejnik. I oprócz nawilzena powietrza z mokrej pieluchy uwalniał się ten zapach ziół ;)
Paulina ja robię ten gałganek Aliny i u nas działa:)
Paulina to świetny pomysł, po pracy lecę do pokoju tak zrobić dzieciakom bo właśnie maja Katarek
Paulina_2311 z córką tak robiłam a jak jeszcze namoczysz pieluchę w gorącej wodzie to dopiero jest efekt. Teraz nie mam kaloryferów to tak nie robię ale daje kilka kropli olejku eukaliptusowego na wkładkę i przyklejam do łóżeczka. Pewnie z amolem też tak można by zrobić
A co to ten gałganek ? Zaś coś muszę wygogglowac bo nie wiem :P ojj dużo się muszę jeszcze nauczyć
Karolinko ten galganek to właśnie pokrojony Czosnek i zawinięty w gazę i zawieszony gdzie sblisko łóżeczka. Tez jest skuteczny i pomaga bo oprócz zapachu działa na wirusy ;) także warto sobie też ten Czosnek wykorzystać. Ale jakoś ja postanowiłam z tym amolem najpierw sprawdzić i potem w razie czego próbować z czosnkiem.
Tak, tak, ciepła pielucha i olejek to jeszcze lepszy efekt :)
Dzięki :) miałam wczoraj sprawdzić i zapomniałam. Tylko czy potem łatwo się pozbyć tego zapachu ? No jest jednak intensywny
Wiecie że galganek używa się dopiero pow. Roku?
galganeku nie słyszałam, ale są te plastry na ubranko aromaktiv czy też inne i można je używać od 1 dnia życia. Tylko z tego co mi pediatra mówiła warto przed nocą przetestować czy dziecku one pasują zapachowo i jak reaguje na nie
Tak gałganek powyżej roku.
no raczej ten zapach zostanie po takiej nocy, ale myślę, że w dzień wietrzenie i będzie ok. Też polecają natrzeć stopy czosnkiem na to skarpetki i do spania
Aromactiv super ale aż tak nie skuteczny. Tzn używam u dzieci ale przy większej niedrożności ciężko. Kupiłam dyfuzor do olejków i lepiej się sprawdza.
Ja znów słyszałam żeby nie dawać tych plastrów aromaktiv na ubranko tylko nakleić na łóżeczko... każdy ma inne doświadczenia chyba. Ja o galganku więcej nie pytałam bo właśnie myślałam o tym zapachu. Myślę że ważne przy takiej aromaterapi żeby drzwi do sypialni nie były szczelnie zamknięte, no nie?
Uważam że musi być przepływ powietrza, drzwi otwarte. U nas spacery i częste wietrzenie pomogło. Jeszcze Dzisiaj odciągnęłam takąxx co wydzielinę że strach pomyśleć gdzie się to mieści w tym biednym nosku
Paulina_2311 też myślę że drzwi powinny być troszkę otwarte żeby przepływ powietrza był. Aromactiv nie stosowałam. Zawsze olejek eukaliptusowy na wkładkę i przyklejam do łóżeczka, pachnie całą noc
Karoliga no właśnie, na łóżeczko:) a nie na ubranko ;) wydaje mi się, że takie zabiegi są bezpieczniejsze u maluchów:)
A spacery są super, tylko u nas ostatnio nie pada, a wręcz leje jak z konewki!
a ja znów lubię aromactiv, świetnie się u nas sprawdza
Mazia a właśnie pan tabletka ostatnio mówił, żeby czosnkiem nie nacierać bo można oparzyć skórę?