myśmy też ostatnio zmagali się z wysoką gorączką i myślałam że mały ma gardło chore, ale okazało się że to trzydniówka go dopadła a nie grypa
Wydawać by się mogło, że kiedy dziecko choruje, zawsze wiadomo, co zrobić, jak się zachować. Sami chorujemy, chorowaliśmy nie raz, więc teoretycznie mamy wprawę. Gdyby zapytać rodzica, co zrobić, gdy dziecko jest chore, najczęściej odpowie: pójść do lekarza. I słusznie. Ja jednak chciałabym skupić się dziś na nieco innym aspekcie chorowania.
oj teraz jest właśnie najgorszy czas na choróbska, plucha, deszcz, wieje i nagle mróz. Łatwo coś złapać, zwłaszcza małe dzieci.
nie mam pojęcia, ale trzeba szczepiać co rok, więc nie wydaje mi się to szczególnie skuteczne a w ogóle ta grypa to jakić ciężki emat to co chwile jakieś inne mutacje
no tak trzeba szczepic kazdego roku ale nie sa one takie dobre czesto po nich zarowno dorosli jak i dzzieci choruja wiec ja nie jestem za tymi szczepieniami
każdy choruje na grype nie uchroni sie dziecka od nich
niestety ciężko uchronić dziecko przed ta chorobą
jak dziecko ma dostać grype to ją dostanie bez względu na to co mu bedziemy robić.
często po szczepieniach grype nawet gorzej przechodzimy.
u nas nikt nie byl szczepiony przeciw grypie
mój szfagier małego szczepił na grype. I tylko wydał kase bo mały non stop ma teraz grype… Moja nie była szczepiona i tylko raz miała. Oni to też zaparzyli małego bo maja tak goraco w domu ze można nago chodzić i jest jeszcze za goraco
najlepsze domowe sposoby jednak czasem warto wspomóc się specyfikami z apteki
u nas mały też miał temp powyżej 38 dawałam mu czopki z nurofenu
ja też na gorączkę czopki lub syropek, gdy dzieci są przeziębione to stosuję domowe sposoby typu sok z cebuli
nas gorączka omija szerokim łukiem, ale w lodówce zawsze są przygotowane czopki, a grypy nie mieliśmy
my w święta złapaliśmy grypę to było pierwszy raz od dwóch lat
grypa jest niebezpieczna
Ja zawsze jak córeczka gorączkuje sprawdzam temperaturę aby nie przekroczyło tej granicy dopuszczalnej.
powiem czerze ze nie spotkałam sie aby malutkie dziecko poniżej roczku bylo chore na grype
Moja 5latka ma właśnie grypę. Mam nadzieję, że reszta dzieciaczków nie załapie