Na szczęście córka lubi czyszczenie buźki i sama otwiera dzióbek jak tylko widzi, że mam gazik na palcu
ooo to cale szczęście
To masz szczęście Moj Syn nie znosil czyszczenia jamy ustnej.
tak to duże szczelnie jak można zajrzeć do buźki dziecka , pamietam jak moja siostrę jak była mała na sam dotyk już ja wszystko bolało i nie można było zajrzeć
Niektóre maluchy są naprawdę wrażliwe, a każdy dotyk może być dla nich trudny. Dobrze, że teraz jest więcej sposobów, żeby im to trochę ułatwić
U nas szczęśliwie nie ma problemów póki co ani z czyszczeniem buźki, ani noska, oczu, uszu ani nawet z inhalacją. Także tu jestem naprawdę zadowolona, że tak jest
Też mam siostrę co na sam dotyk w jamie ustnej już ja wszystko boli
Takie wrażliwe usta to wyzwanie
U nas pojawiły się ok 6 miesiąca. Teraz mam 1,5 roku i brakuje np po jednej stronie 2 i 3. Także nie ma reguły ale zawsze warto podejść do dentysty
U Nas Maly szybko zabkowal. A i tak na roczek.poszlismy pierwszy raz do dentysty tak profilaktycznke
Ja na pierwszą wizytę u dentysty z córeczką zdecydowałam się jakoś zanim miała 2 latka. Teraz chodzimy regularnie i robimy od razu fluoryzacje. Chodzimy nawet na NFZ i myślę że warto z tego korzystać bo należy się każdemu dziecku 4 razy w roku taka wizyta. Wiadomo na leczenie nie zdecydowała bym się na NFZ ale zwykły przegląd czemu nie
A czemu nie zdecydowała bus się na leczenie z NFZ?
Tez zapytam dlaczego.nie na NFZ?
Sama leczę siena NFZ i jestem zadowolona.
Też mnie to zaciekawiło , to chyba nie powinno robić żadnej różnicy
Mojemu synkowi pierwszy ząbek wyszedł jak miał 9 miesięcy, więc też dość późno. Tak do roczku jest czas, później warto to skontrolować. Niektóre dzieci po prostu ząbkują trochę póżniej.
Dokładnie, każde dziecko ma swoje tempo, u nas też ząbki pojawiły się później, ale wszystko było w normie
Hej! U nas pierwszy ząb wyszedł dopiero w 13 miesięcy. Teraz kobieta ma 16 miesięcy i już 8 ząbków:) nie martw się, masz czas
Też tak uważam że to nie pownno być różnicy ja chodzę częściej prywatnie bo na NFZ po prostu za duże kolejki
Ja chodzę na NFZ, i też prywatnie
U nas pierwszy ząbek pojawił się gdy syn skończył równo 6 miesięcy. Bardzo się cieszyłam, ale potem zrobiło się gorzej jak syn miał bunt na szczoteczkę do zębów