Kiedy ząbki? 10 miesięcy i nic 😳

Na szczęście córka lubi czyszczenie buźki i sama otwiera dzióbek jak tylko widzi, że mam gazik na palcu :rofl::hear_no_evil:

ooo to cale szczęście :wink:

To masz szczęście :slightly_smiling_face: Moj Syn nie znosil czyszczenia jamy ustnej.

tak to duże szczelnie jak można zajrzeć do buźki dziecka , pamietam jak moja siostrę jak była mała na sam dotyk już ja wszystko bolało i nie można było zajrzeć

Niektóre maluchy są naprawdę wrażliwe, a każdy dotyk może być dla nich trudny. Dobrze, że teraz jest więcej sposobów, żeby im to trochę ułatwić

U nas szczęśliwie nie ma problemów póki co ani z czyszczeniem buźki, ani noska, oczu, uszu ani nawet z inhalacją. Także tu jestem naprawdę zadowolona, że tak jest

Też mam siostrę co na sam dotyk w jamie ustnej już ja wszystko boli :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

2 polubienia

Takie wrażliwe usta to wyzwanie :joy:

U nas pojawiły się ok 6 miesiąca. Teraz mam 1,5 roku i brakuje np po jednej stronie 2 i 3. Także nie ma reguły ale zawsze warto podejść do dentysty

U Nas Maly szybko zabkowal. A i tak na roczek.poszlismy pierwszy raz do dentysty :slight_smile: tak profilaktycznke

Ja na pierwszą wizytę u dentysty z córeczką zdecydowałam się jakoś zanim miała 2 latka. Teraz chodzimy regularnie i robimy od razu fluoryzacje. Chodzimy nawet na NFZ i myślę że warto z tego korzystać bo należy się każdemu dziecku 4 razy w roku taka wizyta. Wiadomo na leczenie nie zdecydowała bym się na NFZ ale zwykły przegląd czemu nie

A czemu nie zdecydowała bus się na leczenie z NFZ?

Tez zapytam dlaczego.nie na NFZ?
Sama leczę siena NFZ i jestem zadowolona.

Też mnie to zaciekawiło , to chyba nie powinno robić żadnej różnicy

1 polubienie

Mojemu synkowi pierwszy ząbek wyszedł jak miał 9 miesięcy, więc też dość późno. Tak do roczku jest czas, później warto to skontrolować. Niektóre dzieci po prostu ząbkują trochę póżniej.

Dokładnie, każde dziecko ma swoje tempo, u nas też ząbki pojawiły się później, ale wszystko było w normie :blush:

1 polubienie

Hej! U nas pierwszy ząb wyszedł dopiero w 13 miesięcy. Teraz kobieta ma 16 miesięcy i już 8 ząbków:) nie martw się, masz czas

Też tak uważam że to nie pownno być różnicy ja chodzę częściej prywatnie bo na NFZ po prostu za duże kolejki

1 polubienie

Ja chodzę na NFZ, i też prywatnie

U nas pierwszy ząbek pojawił się gdy syn skończył równo 6 miesięcy. Bardzo się cieszyłam, ale potem zrobiło się gorzej jak syn miał bunt na szczoteczkę do zębów