Kojec dla niemowlaka

Dziewczyny czy macie do polecenia jakis kojec lub jakiś inny sposób na zabezpieczenie przestrzeni niemowlaka? Mała zaczęła się przesuwać, i często próbuje niestety dostać się w miejsca w ktore nie powinna. Czasem potrzebuje ją zostawić sama na macie i coś zrobić lub przynieść a wówczas ta ucieka w niedozwolone miejsca :sweat_smile: szukam czegoś co pozwoli mi ją włożyć do środka wraz z zabawkami ale nie zablokuje jej możliwości rozwijania umiejętności. Nie interesują mnie zatem łóżeczka turystyczne z opcją kojca bo są zdecydowanie za małe. Widziałam na allegro takie wysokie suche baseny z drzwiczkami odsuwanymi co może byłoby super opcja też na później. Czy któreś z was coś takiego się sprawdziło?

Co prawda ja nie miałam ale szwagierka ma taki 2x2metry i w środku ma włożona matę taka piankowa. Zostawia tam dziecko o coś na spokojnie robi. Jest dość duży i spokojnie z zabawkami się tam miesc bardzo sobie go chwali

My nie mieliśmy, starałam się tak zorganizować przestrzeń żeby mały nic na głowę sobie nie zrzucił. Ale pamiętam ten czas jako taki mocno męczący i biegający :smile:

Ja uzywałam takiego ogrodzenia i bylam zadowolona.

2 polubienia

Pamiętasz może gdzie kupowałaś?

Ogrodzenie modułowe dla dzieci Bardzo prosze :wink:

1 polubienie

Dziękuję za polecajkę :blush:

1 polubienie

Długo ci się sprawdzało? Szczerze, to ja oczami wyobraźni już widzę, jak moja córka się po nim wspina i wypada xd

My kupiliśmy na Allegro z Tulano. Do środka włożyłam matę piankową i zabawki i póki mały nie zaczął wstawać to mogłam go tam zostawić na parę chwil i wiedziałam, że był bezpieczny. Teraz najlepsza zabawa to wstawanie przy meblach więc nie lubi tam przebywać🤣 Ale jak odwiedza nas 5 letnia kuzynka to siedzi tam godzinami i się bawi więc może kiedyś się młody z kojcem przeprosi🤪

1 polubienie

Zlozylam jakos jak młoda miala 15, 16 miesięcy i teraz czeka na na nastepnego bobasa :wink:

Mieliśmy kojec i jak maly zaczal sie sam przemieszczac to bylo super rozwiazanie. W srodku mata piankowa i miejsce na zabawki. Moglam na chwile Synka zostawić. Ale w sumie juz przy raczkowaniu mu sie znudzil i tak majstrowal i kombinowal ze urwał zamek do wejsia i tyle bylo z kojca.

1 polubienie

Miałam właśnie pisać że tułano robi spore, my mamy mniejszy z tułano i ma fajny patent na szybkie rozkładanie

U nas niestety kojce i inne tego typu baseny się nie sprawdziły, córka była ciekawa świata i nie tolerowała ograniczenia przestrzeni, próbowała uciekać, piszczała, nawet jak się bawiła chciała żeby ktoś był w zasięgu wzroku… Odpuściłam te zbędne “meble” i po prostu tak zorganizowałam przestrzeń żeby nie zrobiła sobie krzywdy i prawda jest taka, że bardzo szybko zaczęła rozumieć gdzie musi być ostrożna, co można, a czego nie. W skrajnej ostateczności, kiedy musiałam iść do WC, wykąpać się, czy posprzątać zbitą szklankę itp. wkładałam ją do spacerówki, zapinalam i podjeżdżałam do okna tarasowego, prosiłam żeby obserwowała auta, kotki, drzewa, deszcz, na chwilę miała zajęcie a ja widziałam, że nic jej się nie stanie i mam te 5-10 minut.

1 polubienie

Właśnie ciekawa jestem jak u nas by się taki sprawdził, ale mam wrażenie, że mój czort to tylko by patrzył jak z niego uciec :rofl::rofl: w łóżeczku miała szczeniaczka uczniaczka, to odkąd nauczyła się stawać na nogi, jak miała 7 miesięcy, to czasami też próbowała stanac na nim i się podciągać za barierki… :upside_down_face:

O rany ale spryciara :sweat_smile: moja na razie obczaja jaka super podpórka są szczebelki i jak wysoko można zawiesić na nich nogi

My dostalismy taki wiekszy na chrzest , maly lubil tam sie bawic kupilismy potem wuecej kulek super basen z kulkami potem byl , pozniej robil sobie tam z niego domek tak ze ny zadowoleni z takiego kojca

A masz gdzieś firmę albo zdjęcie jak wyglądał?

Niestety chwilowo moj jest na strychu , dopiero wyciagne kolo lutego

Nooo straszna, oczy trzeba mieć dookoła głowy :rofl:

Widziałam takie płotki plastikowe i w środku możesz położyć mate piankową i zabawki np. Kulki plastikowe lub co interesuje twoje dziecko. Fajna opcja dla ruchliwego i ciekawskiego malucha. A jesli nie chcesz by dziecko przeszło np. do kuchni lub schody proponuję zakupić bramkę swietna opcja .