Kojec dla niemowlaka

Świetne właśnie takie ogrodzenie jest super opcją :blush:

To prawda te bramki sa super , nam dlugo sluzyly

Ja muszę taką bramkę zakupić do mojej mamy bo u niej są schody i trzeba dzieciaki pilnować bo ciągną cały czas na schody jak u nich jesteśmy.

Ostatnio szwagierka instalowała taka. Mieszka ze swoimi rodzicami i teść ciągle komentował, że on się nie zgadza na żadne bramki, bo jego dzieci wychowały się bez, a nie będzie robił dziur w boazerii. Wystarczyło, żeby wnuczka zaczęła pełzać i sam zrobił bramkę :smiley:

Takie brami daja duzo dobrego poczucie bezpieczenswa przeciez chwila nieuwagi i tragedia gotowa

To zależy od dziecka chyba u mnie są schody jeszcze samotnośne i nie mam bramki bo mały tam nie wchodzi. I nigdy nie wchodził co prawda miałam kupiona ale jej nigdy nie zakładałam

Ja kupiłam taki kiedy córka zaczęła się przemieszczać. Położyłam na macie piankowej i miała tam parę zabawek. Ratowało mnie to kiedy potrzebowałam coś na chwilę sama ogarnąć, długo oczywiście nie chciała tam być sama :smiley: Często też siedziałam tam z nią w środku i się bawilyśmy. Dla mnie to super rzecz i cieszę się że kupiłam taki duży, bo teraz dla bliźniaków będzie idealny :smiling_face: są też takie małe oktagony ok metra jeśli ktoś ma niewiele miejsca

1 polubienie

Kupiliśmy taki i okazało się że jest za duży do naszego salonu, cały środek zapełnił. Ja zaczęłam się zastanawiać nad czymś w rodzaju kojca / suchego basenu z piłeczkami, na allegro znalazłam taki

Ten oktagon kupiłaś czy ten co wysłałam? Bo ja czasami wyciągałam jedno lub dwa okienka i go zmniejszałam. Basen z piłeczkami taki materiałowy też mam ale w nim córka tak średnio chciała siedzieć, z tego też dziecko samo wyjdzie /wypadnie i też trzeba ciągle pilnować

Chodzi mi o coś takiego

Moja bratowa kupila z lionelo, rozlozyla w srodku mate i mlody jest tam bezpieczny. Zrobila mu tam tak zwane wiezienie :rofl: sam nie wyjdzie a ona czesto idzie tam razem z nim i w razie gdy np ktos zapuka do drzwi ona wychodzi i jest pewna ze maluch jej nie ucieknie

No to taki oktagon znajomi mieli w mieszkaniu w bloku, nie wiem czy dokładnie ten ale zajmował niewiele miejsca. Ten co ja mam to w sumie to samo tylko większe i bez piłek :wink:

1 polubienie

Ja pamiętam jak w dzieciństwie mój kuzyn u nas spadł ze schodów, nie było bramek bo nie było małych dzieci. A kuzyn to taki dzikus był i oni mieszkali w mieszkaniu. Straszne to było. Ale myślę że on to i przez barierkę by przeskoczył. A kuzynki córka spadła ze schodów mimo barierki, bo była źle zamontowana i zawias odpadł, bo ona się zawieszała na niej i szarpała

Dlatego właśnie to zależy od dziecka. Mama ma dużą klatkę schodową w domu więc u niej założyliśmy taki parawan rozciągany on ogólnie jest dla zwierząt ale no dziecko też zatrzyma. Mały w ogóle nie był tym zainteresowany po prostu tam nie dochodził. I teraz jak chce iść na górę to mówi do nas żeby ktoś z nim poszedł bo sam się że nie idzie

Ja mam oktagon z tulano i jest super bo jest rozkładany w sekundę. Nie ma tych łączeń itp. Mogę go zawsze schować

1 polubienie

My mamy kojec lionelo sprawdził się przy pierwszym dziecku , mam nadzieję że przy drugim też się sprawdzi

1 polubienie

Też taki mielismy.
Tylko Nasz Maly szybko z zamkiem sie uporal :stuck_out_tongue:

U mnie na szczęście zamek ogarnęła późno ale to przez rozerwanie po jednej stronie😃

1 polubienie

Ja kupiłam to z Lionelo :heart: bardzo przyjemne w rozkładaniu i wizualnie też piękne, w stroju piankowe kafelki i można w spokoju gotować obiad :heart: tutaj link Lionelo, Willow, kojec dla dzieci, Beige Sand - smyk.com

Duzy basenik z kulkami jest super jesli masz duuuuzo miejsca, ale z czasem i z tego bedzie chciala wyjsc :wink: Wiec przemysl zakup, ewentualnie pozniej moze stac latem na zewnatrz;)