Kolczyki u dziecka

Zdaję sobie również sprawę, że wśród Was znajdująą się zwolenniczki jak i przeciwniczki przekuwania uszu dzieciom, jednak w ostatnim czasie miałam okazję porozmawiać na ten temat z kilkoma przypadkowymi mamami i postanowiłam Wam opowiedzieć naszą historię przekuwania uszu. Oczywiście nie chcę swoją poradą narzucać nikomu swojej woli, ponieważ każdy wychowuje dzieci według własnych zasad.

Kolczyki nigdy w zyciu u takich małych dzieci. Głupia moda jak dla mnie.

jak bedzie duża to sama bedzie chciała. Nie bede jej robićjak bedzie mała

wątpię żebym kiedykolwiek pzebiła córce uszka nie wcześniej niż by miała parę lat

ja przebiłam córce gdy miała skończone 4 lata, dlatego że sama tego chciała, wcześniej nie widziałam takiej potrzeby

My jeszcze nie przebijaliśmy uszu małej, pozostawię ten wybór jej samej. Ja nie miałam przebitych uszu, gdy byłam dzieckiem, dopiero je przebiłam gdy miałam chyba 13lat, już nawet nie pamiętam dokładnie

mi rodzice przebijali w wieku 18 miesiecy jak bylam jeszcze malutka i nic nie pamietam

Jak bym miała córę przebiła bym jej uszy jak byłaby malutka

no tak bo pozniej moze byc gorzej a tak zawsze szybckiej uszka goja sie

ja mam synka wiec uszu przebijac mu nie bede :slight_smile:
hehe chyba ze jak juz bedzie dorosly to sam sobie zrobi :smiley:

mam synka, ale gdybym miala coreczke to wolalabym jakos szybciej uszka przebic, bo sama mialam przebijane w 6 klasie podstawowki i wiem jak to przezywalam

ja mam mieszane uczucia. Chciałabym przebić jak skończy roczek ale nie wiem czy nie poczekać

Moim zdaniem czym wcześniej tym lepiej.

córka miła przebite uszy jakoś po trzecich urodzinach i w sumie to była jej decyzja, bardzo podobały jej się kolczyki u koleżanki i do tąd prosiła aż się nie zgodziliśmy, myślałam, że jest zamała a tu zaskoczenie nie było żadnego płaczu a jaka dumna była, że już jest duża i też ma kolczyki

My chcieliśmy na roczek ale tuż po skończonym roczku córka od czasu do czasu zaczeła sie ciagnąć za uszka. Tak wiec przez to decyzje tą odłożyłam na później. Niedługo skończy dwa latka a co do dziurek to sie chyba jeszcze wstrzymamy aż będzie bardziej rozumna.

u nas córcia miała przebite uszka w wieku 13 miesięcy

A nas ten temat nie dotyczy, chociaż wiem, że niektóre mamusie i chłopców kolczykują

hehe ja sobie nie wyobrazam synka z kolczykami :wink:

Ha ha ja też nie wyobrażam sobie synka z kolczykami :slight_smile:

Nie, no u chłopców to nawet dorosłych mi się ni podobają kolczyki.