Kołdra obciążeniowa

Aneczka no pewnie że tak nie każdemu dziecku spasuje 

a na jakiej zasadzie działa ta kołdra,czy dziecko pod nia sie nie odkopuje w nocy???

Kosiaszka a gdzie poszukujesz pościeli dziecięcej?

Mnie czeka zakup za jakiś czas, ale to dopiero jak nam się uda przeprowadzić synka do jego łóżeczka, nie wiem kiedy to nastąpi. A nie wiem gdzie szukać pościeli takiej żeby byla dobra gatunkowo, zarówno poszewek jak i wkładu. Mam jeden komplet ze smyka, ale chciałabym coś na zmianę.

DoNiWe te kołderki obciążeniowe są dla dzieci nadpobudliwych, które mają też m.in. problemy ze snem. Kołderka musi być dobrze dobrana a dziecko nawet powinno potrafić się z niej „wykopac” w nocy.

Megg ja polecam pościel z ikei - super się pierze, jest z dobrych oddychających materiałów. Kupiłam kilka ze sklepów internetowych - niby 100% bawełna itd. ze wszystkimi certyfikatami ale np. kolor się spierał, albo przy zamkach pruły się poszewki, albo jakoś po praniu zbiegało i krzywiło. A te z ikei mam i dla nas do sypialni i dla syna kilka kompletów i fajnie się sprawdzają 

Megg chwilowo analizuje oferte w google :)

Może będę monotematyczna ale kołdry z Ikei polecam, duży wybór mają. 

Ja mam pościel do łóżeczka i dla synka ze smyka jestem zadowolona. Zawsze piore w 40 stopniach na drugiej stronie i nigdy nic się nie działo. Kolor zawsze ten sam. 

W ikea to wiekszosc rzeczy maja fajnych :)

Ja wszystko piorę w 40st. 

Ja również słyszałam że pościel z Ikei mają dobrą . Nigdy nie możemy się wybrać najbliższa 130 km od nas . A ja z tych co musza dotknąć jak coś kupują no chyba ze nie ma wyjścia to zamawiam w ciemno.

Te kołdry obciążeniowe to czytałam żeby prac w 30st.

Figa ja nie wiem czy pranie ich jest bezpieczne jeśli wewnątrz są kulki szklane. Są pewnie mini rozmiarów ale nie wiem jak mogą się zachować w praniu.

Ewe ja mam pościel z ikei dla starszego syna, ale mnie denerwuje to że w poszwach nie ma zamków i często po praniu w poszwie na kołdrę znajduję całą resztę. O ile po praniu mnie to nie razi tak bardzo to po suszeniu w suszarce bębnowej pościel jest niedosuszona.

nati ja cale szczescie mam blisko, jak bedziesz kiedys warto rozwazyc tylko zwroccie uwage bo czasem maja troche niestandardowe rozmiary - ze pasuja tylko pod jakas koldre z ikea:)

patt mazz tez sie nauczyłam w 40 prac....i zawsze doprane i ładnie pachnie.

megg na pewno jakos sie je musi odswierzac,ale pewnie na kołdrze bedzie metka co i jak

Megg tak wyczytałam na stronie producenta. Nie wyobrazam sobie dać dziecku taka prosto że sklepu. 

Figa dzisiaj na stronie producenta wyczytałam że kołderkę można prać ręcznie w 30 stopniach, suszyć w pozycji rozłożonej.

Megg tak wiem, dlatego napisałam Ci, że można prać w 30st. Szukałam tej informacji bo fizjoterapeutka chciała nam pożyczyć kołdrę na próbę, a czymś muszę ją odświeżyć.. 

Megg trzeba było fizjoterapeute zapytać w jakiej temperaturze pierze 

Meg to Dobrze ze jest mozliwosc wyprac bo w sumie nie wyobrazam sobie inaczej. Ja zawsze piore nowe rzeczy. Chyba w tych czasach zarazy jaką mamy jest to szczegolnie istotne 

Ja również wszystko piore po zakupie nowej odzieży nie wiadomo kto to dotykał tak naprawdę nawet jak jest zapakowane w orginalna torebkę foliowa