Kołdra obciążeniowa

Ja w erze covid tez zaczelam wszystko prac. Wczesniej jak sobie cos kupilam to musialam koniecznie jeszcze w ten sam dzien w tym wyjsc :)

Wczoraj mąż przywiózł od rehabilitantki i dziś będziemy próbować. Mamy taką 1,1kg, syn waży 10,5kg. Wypralam wczoraj w 30st tak jak mówiłyśmy i schla rozłożona na suszarce. Jest cieniutka ale dość ciężka. Ciekawa jestem czy się sprawdzi. 

Figa daj znać ;)

Już po półgodzinie od zaśnięcia kołdra leży obok syna zamiast na nim.. Zobaczymy jak z pobudkami, bo znów go przykryłam.. 

Figa oj ciężki temat mały uparciuch ☺

I jak bylo z tymi pobudkami? 

Lepiej? 

Niestety co chwilę kołdra lądowała obok.. Więc odpuszczamy. 

Figa jeszcze jakies pomysły? A ile ma dzidzia miesiecy??są tez takie spiorki dla dzieci ale nigdy nie miałam z nimi styczności nie wiem do jakiego wieku są dobre

Nati śpiworki my ciągle używamy bo wiem,że córka się nie odkrywa a u nas nocami zimno,a tak wiecznie pod kołdrą odkryta bo teraz to już śpi różnie jak jej wygodnie. Choc od małego miała śpiworek to jednak go woli. No już jest duża,więc to ostatnie dni w nim jak będzie cieplej to już zostaje kołdrą choć i widziałam rozmiary dużo większe,ale już czas tylko na kołdrę

Figa a ze zwykłą kołdra jest to samo że laduje na ziemi czy tylko z tą obciążeniowa? 

dzieci mi sie odkrywaja w nocy ale jak nie maja mozliwosci sie odkryc to sie budza. wiec wole zeby sie odkryly ja i tak wstaje w nocy to je przykrywam i co ma byc to bedzie.

PattMazz oj to moja jak sie odkryje to się tak wierci, że w końcu się obudzi. Właśnie w śpiworku mi śpi lepiej dlatego jeszcze go używamy 

PattMaz moja czasami jak się rozkryje to się wierci coś jęczy. A jak zakryje to dalej śpi. Choć i czasami rozkryta lubi spać 

Ja chyba kupie ten śpiworek. Bo jak będzie się wiercil jak mój mąż w nocy to szczebelki w nocy powypadają

Nati no moja lepiej śpi ja się też czułam,że jest bezpieczna jak była malutka,że się kołdrą nie zakryje. Teraz jest duża,ale no lepiej jej się tak śpi jest jej ciepło i nie wierci się ,nie jęczy. Jak ejst pod kołdrą bo czasem nie chce,a spie z nią w pokoju to wiem,że to będzie nie przespaną noc

Ja w sumie nie korzystam ze spiworka ake jak tak czytam komemtarze to mysle aobie ze moze jednak warto bo nie trseba sie martwic ze dziecko kopie i sie odkrywa, albo ze sie zakryje za bardzo

Klaudia jednak trzeba pamiętać że nie każde dziecko akceptuje śpiworek i może nie dać się w niego zapakować 

Śpią w śpiworkach od urodzenia. Problemem nie było rozkopywanie tylko obracanie się i wędrowanie po łożeczku. Mamy turystyczne dla bezpieczeństwa bo inaczej już kilka razy na pogotowiu byśmy wylądowali.. 

Nie mam innego pomysłu na to już.. Chyba trzeba przeczekać. 

Mazia no w sumie z tym przykryciem się za mocno masz rację śpiworek chyba bezpieczniejszy będzie nie będę może wtedy co 5 minut zaglądać do łóżeczka

Figa fajnie że mieliście możliwość przetestować kołderkę, właśnie trochę obawiam się zakupu bo nie wiem czy się sprawdzi, a to koszt dość spory I wiadomo że nie na długo.

Aneczka nie wpadłabym na to żeby zapytać fizjoterapeutę o to w jakiej temperaturze prać kołderkę bo to nie jego „zakres obowiązków”, producentów kołderek jest wielu i w zależności od wypełnienia zalecenia prania mogà się różnić. Wyjątkiem byłaby sytuacja jak u Figi - gdybym pozyczyla kołderkę od fizjo - wtedy zapytałabym o zalecenia.