Kosmetyczka w ciąży – Tak czy nie?

Oj tak to prawda, czasami wyjście żeby zrobić nowe paznokcie potrafi poprawić kobiecie humor :-)

Ja głównie hennę brwi. Miałam problemy z bólem pleców i nie mogłam niestety leżeć za długo w dziwnych pozycjach.

Wiem, że w ciąży nie można robić laminacji rzęs i brwi. Interesowałam się tym, bo chciałam sobie zrobić przed porodem, żeby lepiej się czuć w czasie porodu i w tych początkowych dniach połogu. Za to zauważyłam, że sporo kobiet robi sobie w czasie ciąży przedłużanie rzęs, tu chyba nie ma przeciwskazań. Tylko dla niektórych kobiet wyzwaniem będzie leżeć plackiem przez kilka godzin.

Nie wiem jak Wy ale ja bym nie dała rady leżeć kilka godzin bez ruchu 

czasami trzeba zrobić coś dla siebie żeby się lepiej poczuć :)

Lea&Leo dlaczego nie można robić laminacji? Też o tym czytałam, bo chciałam zrobić sobie na jakoś 2- 3 tyg przed porodem i w internecie nie widziałam nic na temat tego, że nie można w ciąży. Dopytam jeszcze swojego lekarza prowadzącego :) 

Shadow ja także . Po chwili takiego leżenia zaraz by bolało mnie wszystko ;)

Nie można robić laminacji bo tam jest jakiś kwas w tych specyfikach do i on działa podobnie jak retinol i przenika do płodu ale też nie wiem czy nie można na początku ciąży czy w cale 

Dokładnie chodzi o te opary kwasu, ale szczegółów nie znam, bo nie jestem ani chemiczką ani kosmetologiem. Tyle co wyczytałam w internecie. W każdym razie nie można używać w ciszy i w czasie karmienia piersią, więc raczej chodzi o cały okres ciąży. Nie wiem jakie ryzyko może mieć jednorazowe wykonanie laminacji pod koniec ciąży, ja po prostu odpuściłam temat.