Dobrze mówisz! Ja nie znosilam Tormentile
linomag zielony jest super. Ja do kąpieli lubię Emotopic emulsje, albo preparat 3 w 1, tylko trzeba go rozrabiać wcześniej i o tym pamiętać. Balsam Mustela, HiPP. Babydream nam się nie sprawdził. Na ciemieniuche polecam spray Babycap. Chusteczki mokre mamy Dada Puree Care, ale od 3 miesięcy zużyłam dosłownie parę sztuk, bo wolę waciki i ciepłą wodę, a te chusteczki są strasznie zimne.
U nas jeżeli chodzi o kąpiel używamy takich emulsji
Standarowo Bephanten jeżeli pupka się zaczerwieni, mam też Tormentile Baby w gotowości
Na codzien używam chusteczek nawilżanych z Babydream 99% wody lub Dada Aqua i ręczników z Tami.
Do przemywania oczek sól fizjologiczna i jałowe kompresy włókninowe ![]()
Ten Mustela raz mieliśmy, ale te z Rossmanna Eloderm bardziej nam służą na AZS.
Ja najpierw zaopatrzylam sie w olej ze slodkich migdalow do kąpieli i dlugo uzywalam glownie tego . Czasem kapalam w krochmalu.
Krem na zime z musteli to tez teraz obowiazek w taka pogode .
Najlepiej sprawdzil mi sie puder pod pieluszke , tak samo jak pomiedzy faldki np na szyjce .
Witamina c , do mycia buzki w srodku zeby uniknac plesniawek
W jaki sposób przygotowujesz ten krochmal do kąpieli? ![]()
I to jest taki zwykły krochmal, taki jak babcie używały do firanek czy pościeli? ![]()
![]()
Make ziemniaczana mieszam z zimna wodą, a pozniej dolewam wrzatku , ale trzeba energicznie mieszać, zeby nie powstaly grudki
No i pozniejntego glutka dodaje do wody do kąpieli
Oookej!
Suuper, dziękuję za “przepis” ![]()
może wypróbuję taką kąpiel u mojego Bobaska ![]()
Dziala cuda . U nas jak cokolwiek zaczyna sie dziac to wlasnie wlatuje krochmal i sprawa zalatwiona . Nawet jak wrocilam z mala ze szpitala to strasznie dlugo schodzila jej skorka (11 dni po porodzie) i tez po 3 dniach w domku wleciał krochmal . Zaraz się sytuacja poprawila . No i to o tyle fajne, ze naturalne
To ja po półtora miesiąca z dzidziusiem wypunktuje co u nas:
- Bephanten
- Tormentil (przy odparzeniach)
- własne mleko na początku do kąpieli
- Szampon i żel Derma
- Oliwka hipp (na masaże i na ciemieniuche)
I póki co to tyle
dostałam też próbkę na odparzenia z hipp więc pewnie przetestuje i zobaczę czy pomoże