Kosmetyki do kąpieli noworodka

Emolium do kapieli naprzemiennie z plynem do kapieli bambino ewentualnie z serii linomag

Dziewczyny o wiele lepszy pod względem składu jest żel z Hippa albo z Babydream. Warto poczytać o składach kosmetyków na blogu sroki.
Emoilent tylko w momencie pojawienia się problemów skórnych wcześniej nie ma takiej potrzeby.

Dokładnie tak jak Kasia napisała lepiej nie używać na samym początku emolientów, by skóra się nie przyzwyczaiła. Płyn do kąpieli z Babydream sama używam i jest fajny, delikatny bez zbędnych składników chemicznych.

Dodatkowo emolium nie ma tak dobrego składu jak to się opisuje… zgodzę się z Kasią.

Wiele dzieci rodzi się z bujnymi włosami, drobnym meszkiem lub z zupełnie pozbawioną włosów główką. Jedno jest jednak pewne niezależnie od ilości włosów na głowie malucha, stosuj odpowiednie preparaty do pielęgnacji. Skóra głowy maluszka jest bardzo wrażliwa, a jego włoski – delikatne. Dlatego do mycia główki swojej pociechy należy używać specjalnego szamponu przeznaczonego dla dzieci. W internecie znajdziemy wiele kosmetyków z napisem dla dzieci - niestety większość z nich w swoim składzie zawiera szkodliwe substancje. Dlatego na stronie hipoalergiczny24.pl – Blog o modzie, urodzie i zdrowiu możemy przeczytać o szamponach dla dzieci bez SLS. Polecane dla dzieci szampony to te, które są zrobione wyłącznie z naturalnych składników.

Ja stosuję kosmetyki Nivea i jestem bardzo zadowolona. Córka nie ma uczulenia, oliwka tej firmy nie pozostawia żółtych plam na ubrankach tak jak ta firmy Bambino, a aksamitny balsam do ciała świetnie nawilża. Ja sama stosuje krem z tej firmy i mi również służy dlatego też kupiłam kosmetyki tej firmy dla małej. Jednak po porodzie mała miała wysypkę, taką jakby tarkę na buzce i pomogła jej tylko parafina kupiona w aptece.

Karolina ale Nivea nie ma za dobrego składu kosmetyków. O wiele lepszy skład mają kosmetyki Hipp bądź BabyDream więc może warto zmienić?
Jeśli chodzi o oliwkę to kiedyś się ja smarowało całe ciało maluszka po kąpieli dzisiaj się od tego odchodzi bo oliwka zostawia na skórze dziecka nie oddychającą warstwę, wbrew powszechnej opini wysusza skórę i zatyka pory. Ja oliwkę stosowałam tylko i wyłącznie na ciemieniuchę.

Podobne zdanie mam do Kasi, kosmetyki Nivea nie mają zbyt dobrego składu. Jedyne co używam ich firmy to krem na każdą pogodę. Co do oliwek z tego co pamiętam to jedyna z dobrym składem jest ta z Hipp. Oczywiście każda mama stosuje co uważa za najlepsze dla swojego dziecka.

Osobiście nie polecam oliwki bo ona w zasadzie wyszusza skórę niestety.
Co do składu zdecydowanie polecam mleczka nawilżające np z babydream nie drogi fajny skład. Co do nivea to krem na każda pogodę właśnie też używamy niekiedy jeszcze na odparzenia stosowalismy krem z nivea ale inne kosmetyki nie mają za fajnego składu.

Ja o tym ze oliwka przesusza skórę się przekonałam 1.5tyg po porodzie jak pierwszy (i ostatni) raz posmarowałam moje dziecko oliwka. Skóra wchodziła z CAŁEGO ciala

U nas było dokładnie to samo po oliwce.

My staramy się nie używać chemii na maluszku. Jeśli chodzi o higienę pupy to po każdym przewijaniu przemywam mu pupę wodą na waciku, po kupce albo gdy jest zaczerwieniona smaruje sudocremem lub kremem linomag - świetny na upały i nie wysusza skóry.

Jugatsu, Sudocrem zawiera cynk i jestbookecsby gdy coś się dzieje ze skórą. Jestvkeczniby dlatego nie powinien być używany profilaktycznie bo skóra się przyzwyczai i gdy będzie potrzeba to skóra odpowiednio nie zareaguje

Zgadzam się z mama gratki sudokrem powinien być używany doraźnie w razie problemu A nie codziennie.

Jugatsu a sudocremu używasz tego w tubce do codziennej pielęgnacji czy tego do odparzeń? Ten sudocrem na odparzenia zawiera w sobie cynk i nie powinno się go stosować codziennie, by skóra nie przyzwyczaiła się.

Odnośnie kremów, to wszelkiego rodzaju kremy maja w składzie właśnie ten cynk i powinny być używane tylko w przypadku odparzeń. Na codzień powinno używać się maści, które w przeciwieństwie do kremów nie są produkowane na bazie wody czyli nie wysuszają skory dziecka

Ja sobie bardzo chwalę kosmetyki elodermu. Mają bardzo fajny skład i skóra mojego dziecka jest po nich gładka i miła.

Ja używam AA I love you baby. Dobrze jest stosować kosmetyki (szampon, płyn, balsam itp.) z jednej serii, wtedy w razie alergii nie trzeba myśleć, która firma uczula.

My używamy dove a takze bambino. U nas się sprawdzają, dzieci nie mają problemów ze skórą.

Qazz, Patrycja polecam Wam kosmetyki z serii Babydream mają one na prawdę świetny skład (o składzie kosmetyków możecie poczytać na blogu srokao.pl)