Krem do tortu katastrofa

Dobre masy na szybko są też ze śmietanki 30% z serkiem mascarpone i na koniec dodaje się co się chce albo galaretkę rozpuszczoną w połowie szklanki wody albo nutelle w tedy jest słodkie albo masło orzechowe, można rozpuścić milky way batoniki albo każde inne :smiling_face:

1 polubienie

Ja nie robię typowego tynku, bo nie lubię mas z dodatkiem masła.
Ja robię masę z bitej śmietany, mascarpone i rozpuszczonej białej czekolady jeśli mam, jeśli nie mam to bez też jest okej

Właśnie krem ze śmietanki i mascarpone mi się zważył :confused:

Wspolpolczuje miałam kiedyś podobnie, ciasto z torta trochę wylało się za blaszkę , krem się zważył, a mikser mi się finalnie popsuł. Zrobiłam na drugi dzień nowy tort i wszystko wyszło git. Tamten wulykorzystakam insczej

Muszę się w końcu za niego wziąć i spróbować, ale trochę się martwię, że ten tynk mi nie wyjdzie. A gdzie kupujesz barwniki do tynku?

A robisz też figurki z masy na tort?

Piękne te Twoje torty! Ja tez w ten weekend robiłam dwa i też nic nie szło po mojej myśli… Mamma_NK jestem jeszcze ciekawa, czy na taki tort - jak na zdjęciu wystarcza Ci tynku z jednego masła?

Jak najbardziej wystarczy , z jednej kostki i mleczka otynkowałam naprawdę duży tort

2 polubienia
3 polubienia

Ale piękne torty, zazdroszczę talentu

A macie jakis sprawdzony przepis na tort ? Może coś z lidlomixa?

Biszkopt zawsze robię z przepisu z kwestii smaku . A kremy tu już bardzo indywidualna sprawa :wink:
Moja siostrzenica od zawsze tylko ciociu ciociu ja bym chciała ze śmietanką i truskawkami :rofl:

1 polubienie

Haha to tak jak moja córka :joy:

Ja też takie lubię :smiling_face::sweat_smile:

Nam ciocia zawsze robi piękne torty

Ja biszkopt robię tak
8 jajek
Szklanka mąki
3/4 szklanki cukru
1/3 szklanki mąki ziemniaczanej.
Czasami wyrasta tak że muszę go przeciąć na 3 części

1 polubienie

Wooow podziwiam :smiling_face::smiling_face: sama nigdy nie robiłam tortów, ani nawet biszkoptu :face_with_peeking_eye: hm może na urodziny teściowej się zmotywuje :)))) a to w sierpniu:)
A co polecacie do przewożenia tortów?

Zaproszenia mialam na chrzest corki z tym aniołkiem :white_heart::white_heart::white_heart::white_heart:

1 polubienie

Ja robię biszkopt w rancie i nie smaruję niczym ścianek i też jest zawsze pięknie wyrośnięty :wink:

Ja bym chciała zrobić podejście do makaroników ale jakoś mam wrażenie że nie wyjdą , może mamy tu jakiegoś specjalistę od tych ciasteczek i coś podpowie :wink:
Nawet kupiłam tą matę do piekarnika sylikonu