U nas najlepiej sprawdza się Lipikar z Laroche Posay - poleciła nam dermatolog. Wg. mnie bardzo dobry, świetnie nawilża suchą skórę
Mamusie jakie kremy do twarzy używacie ? Takie do pielęgnacji. Córka ma na policzkach podskórne krostki i zaczerwienioną skórę , może macie jakiś skuteczny krem .?
Izopodg też mam ten krem z Laroche Posay. Nam polecono go na trądzik niemowlęcy i okazał się bardzo pomocny i tak zostaliśmy przy nim!!!
Kasia wszystko zależy jakie są to konkretne krostki czy jest to trądzik niemowlęcy, potówki, prosaki czy inne zmiany skórne. Zaczerwienienie też występuje z różnych powodów. Jeżeli podejrzewasz trądzik niemowlęcy to przemywaj twarz solą fizjologiczną, jeśli jest on nasilony to zwróciłabym się o pomoc do dermatologa aby przepisał konkretny krem/maść.
jeśli są problemy skórne to warto wybrać się do pediatry aby dostać skierowanie do dermatologa. mój syn ma azs przez alergie dermatolog nam przepisał maść robiona z witaminami i jest naprawdę super. taka maść tyle że w tubce można dostać w aptece bez recepty ale kosztuje trochr niestety a ta robiona na receptę tańsza i z naturalnych składników na sto procent. jeśli chodzi o krem ochronny to zima fajny jesy ten z Nivea na każdą pogodę a jeśli chodzi krem z filtrem na lato czy jak jest ciepło nawet wiosna to babydream z filtrem 50.
My korzystamy z ziajki, wcześniej penaten. Oba godne polecenia. Serię la Roche posay lipikar używamy do reszty ciała i ma cudowne działanie, suchą alergiczną skórę naprawiły w 2 dni
Ja używam kremu Eloderm i jestem bardzo zadowolona.
My używamy z Oillan i jest do alergików ja sobie chwałę
Najpierw bym się udała do pediatry bo różne mogą być przyczyny takich krostek. Może jakieś uczulenie bądź alergia. Z kremów to polecam Oilan jest świetny
Zależy ile ma maluszek i co to za krostki. Może trądzik to wtedy tylko przemywać, może alergia więc coś z emolientem i oczywiście usunięcie alergenu. Warto na pewno poszukać przyczyny.
Dziewczyny co myślicie o składzie tego kremu? Warty wypróbowania?
Jamajka teraz jest już ciepło zwykle słoneczko jest więc warto krem z filtrem na dwór używać ten z babydream 50 plus jest fajny akurat w promocji jest w rossmanie sama dziś kupowałam
Moj synek ma.azs i czesto ma.problemy z skóra i ma twarzy również i u nas pomaga krem z emolium trojaktywny…polecam…u nas pomaga synkowi.
Uważam, że zdecydowanie warto czytać składy jakościowe kremów dla dzieci bo nie zawsze to co znane i rozreklamowane jest dobre
Jamajka podsyłam link do analizy składu tego kremu: Analiza: AA, I Love You Baby | Sroka o....
dokładnie warto sklady sobie czytać i wybrać te które mają dobre dla skóry maluszka składniki. Np emolium niespecjalnie fajne sklady ma pomimo że jest tak rekomendowany. Warto zagladnac na blog srokao tak są analizy większości rzeczy dla maluszkow w sensie ekosmetykow do pielęgnacji maluszka.
My stosujemy emolientowy krem barierowy Emotopic firmy Pharmaceris.
zaczerwienienia mogą wynikać właśnie z alergii pokarmowych lub mogą być też potówki to też zależy od wieku dziecka- niemowlęta mają często drobne zaczerwienienia, krostki i potówki właśnie… gdy karmimy piersią krostki pojawią się gdy zjemy cos co alergizuje
my używamy do twarzy ziajkę od pierwszych chwil życia i jest oki sprawdza się
Z tego co pamiętam aa baby ma bardzo fajną serię pod względem jakości.
Emolium właśnie bazuje na reklamach, a składem wcale nie powala.
Jamajka, AA wypuściło super serię właśnie dla dzieci, a opinia u Sroki tylko to potwierdza. Mamy żel 3w1, myślę że krem też dobrze się sprawdzi.