Krem do twarzy (podrażnienia i zaczerwienienia)

Dziewczyny mozecie polecic jakis krem do twarzy (Synek 20 miesiecy) ktory pomoże na przesuszone miejsca i lekki podraznienia m.in. po smoczku ?
Do tej pory sensiderm dawal rade ale juz slabo pomaga.

Ectocrem ale to na noc. A na dzień nam niebieski alantan pomaga

Ja wszystkie kosmetyki córki mam z Mustela. Naprawdę bardzo polecam! Jak potrzebuję trochę większego nawilżenia, to smaruję córeczkę kremem z cold cream i na drugi dzień nie ma podrażnień :heart:

Z musteli do tej pory uzywalam sztyftow na zime i na lato i z nich jestem mega zadowolona

Ja i balsam do ciała, krem na ciemieniuche, krem na zimę z cold cream, krem z filtrem i zwykły krem do buzi wszystko mam z Musteli. Wspaniałe kosmetyki, fakt należą raczej do droższych, ale są świetne

Ja również polecam z musteli

1 polubienie

Polecam krem Cicaplast Baume B5 (La Roche-Posay) – świetny na podrażnienia, suchość i drobne ranki. Dobrze się wchłania i jest bezpieczny dla maluchów. Sprawdza się też Emolium Dermocare krem ochronny – łagodzi i nawilża. Warto też unikać smoczka na noc, jeśli podrażnia.

1 polubienie

U nas świetnie sprawdził się krem Bepanthen Baby łagodzi podrażnienia i dobrze nawilża. Na noc stosowałam też Weleda z nagietkiem, naturalny skład i fajnie koił suche miejsca. Warto też unikać smoczka na noc, jeśli się da

1 polubienie

U nas eloderm krem aktywny kiedy maluszek miał problemy skórne

Smoczek na razie do zasypiania musi byc. W nocy staram sie wyciagac i odkladac. Ale jak Maly sje obudzo to musi miec obok inaczej aferka. Oduczanie wlasnie przed Nami… ale jakos sie tego boje.

Dzieki za polecajki. Zapomjialam o Emolium a przeciez ratowalo Nas jak Maly mial pare miesiecy.

Ja mam wszystkie kosmetyki z Musteli i bardzo je polecam! Dobrze się sprawdzają na przesuszoną skórę

1 polubienie

najzwyklejsza masc z witamina a :slight_smile:

Te najzwyklejsze są czasami bardziej pomocne nic niewiadomo co

1 polubienie

Maść z witaminą A naprawdę pomaga. Im prostszy skład tym lepiej.

Dokładnie tak, skald jak najprostszy jest najlepszy.

2 polubienia

Na prwno mam masc z witamina A takze na pewno sporobuje. Dzieki o przypomnieniu o tym cudeńku

1 polubienie

Trzymam kciuki żeby było ok :slight_smile:

Tak i taki bez zapachowy :wink:

U nas Emolium było nie zastąpione

A dla mnie to emolium przereklamowane. Ale wiadomo każdemu odpowiada coś innego