Krem na mróz, chłód, wiatr - jaki wybrać?

Hej :slight_smile:
Próbowałam znaleźć podobny wątek, ale znalazłam tylko coś odnośnie kremów w wyprawkach. A ja mam konkretne pytanie na czasie :slight_smile:

Jaki krem na złą pogodę? Mróz, zimno, wiatr? A może znacie jakieś inne sposoby na dbanie o odkryte części ciała dziecka zimową porą?

Córka ma bardzo delikatną skórę twarzy. Używam kremu Nivea Baby na mróz, chłód i wiatr, ale nie do końca jestem przekonana czy ten krem spełnia swoje zadania… Policzki córki są i tak mocno czerwone po spacerze, a co gorsza na drugi dzień widać jej na policzkach wszystkie żyłki, naczynka.

Krem powinien być dość tłusty i pozostawiać ochronny film na skórze.
My mamy Nivea na każdą pogodę i spełnia swoje zadanie bez zarzutu. Bardzo polecam Bambino, taki w różowej puszce, lub po prostu najzwyklejszy NIVEA family, ten w niebieskiej puszcze :slight_smile:

My tez mamy Nivea na każdą pogodę, a to z tego względu że nie ma wody. Nie polecam kremu Bambino akurat na dwór, bo wodę ma na 1 miejscu czyli dość dużo. Krem na mróz nie powinien mieć wody w składzie. Jeżeli Nivea Wam nie odpowiada szukajcie zamienników na taką pogodę, ale bez wody :slight_smile:

Również polecam krem na każdą pogodę Nivea. Ładnie pachnie i spełnia swoje zadanie ochronne.

Bardzo dobrym kremem jest Floslek na mróz. Ja go używałam jak jeździliśmy w zimie w góry i bardzo dobrze spełniał swoje zadanie. W aptece polecali też krem emolientowy Dermedic i Skarb matki krem ochronny na zimę. Krem powinien dobrze natłuszczać

Oj ja tylko i wyłącznie Nivea na każdą pogodę używałam i używam więc nie pomogę z innymi …

Ja też mam ten nivea, bo skład mi odpowiadał.

Cudownym kremem na zimno , wiatr i mróz jest krem firmy Momme .Jest tłusty, ale nie zostawia bardzo tłustej powłoki na skórze. Bardzo dobrze się rozprowadza i świetnie chroni buźkę dziecka przed złymi warunkami atmosferycznymi.

Nivea raczej nie. Skład jednak nie jest super. Jedynym kremem spełniającym moje oczekiwania jest krem z Momme :slight_smile:

U nas również od samego początku króluje Nivea Baby na każdą pogodę.

Krem, który ma być odpowiedni na niepogodę, powinien mieć w składzie jak najmniej wody i oczywiście dobrze natłuszczać skórę.

Polecam zaglądnąć pod ten link: http://www.srokao.pl/2011/11/analiza-kremy-na-wietrzna-pogode.html#. Autorka świetnie analizuje składy kremów i wystawia recencję… Jednak pewnie skład składem, a to co dla dziecka okaże się najlepsze, to zupełnie inna sprawa :))

Bebusiaa jeżeli nie służy twojemu maluszkowi krem Nivea na każdą pogodę to może sprawdź zwykłą lanolinę, która również jest bardzo dobra do ochrony skóry zimową porą. Taki krem możesz również sama zrobić, podaję Ci link: DIY: Trzyskładnikowy krem zimowy dla małych i dużych | Sroka o....

U nas super sprawdza się krem barierowy Pharmaceris. Szybko się rozsmarowuje, wchłania i dobrze chroni skórę dziecka.
https://pharmaceris.pl/pl/product/emolientowy-krem-barierowy-do-twarzy-i-ciala-rece-lokcie-kolana/

U waszej Nivea, ale chyba wyprobujemy któryś z innych poleconych

Chyba wypróbuję ten krem z mommy, tak zachwalacie, a firma przyznam jest mi mało znana.

Najlepszy krem na mróz to Nivea baby ,polecam!

ja też NIVEA na wiatr i mróz od pierwszych dni życia i stosujemy już 4 lata :slight_smile:

Dziękuję dziewczyny za rady. Okazało się jednak, że trem spełnia swoje zadanie, tylko moja córka ma dość puciołkowate policzki, czesto przekręca się na brzuszek szorując przy tym buzią po podłożu, a w dodatku ciągle mokrą, bo się przy przekręcaniu mocno ślini. Oprócz tego kremu na mróz w domu używamy kremu Nivea SOS i teraz jest o niebo lepiej. Poliki na co dzień nie są takie suche, dodatkowo zabezpieczone kremem w domu, a po smarowaniu Nicea tym na mróz po spacerach poliki nie są już tak czerwone :slight_smile:

A ja bardzo polecam krem Dzidziuś. Mam małego alergika, któremu trudno znaleźć dobry hipoalergiczny kosmetyk.
Dzidziuś zdał egzamin. A do tego jest bardzo wydajny i w małych pieniądzach :slight_smile:

ja używam tego Babydream z Rossmanna i polecam!!!

My używamy babydream, krem ochronny, przed wiatrem i zimnem i jestem z niego bardzo zadowolona. Córka lubi jak się nim smaruje, łatwo się rozprowadza i ma delikatny zapach. Ja mam do dziś traumę z dzieciństwa i pamiętam jak nienawidziłam smarowania policzków. Jestem pewna, że to z powodu używania kremu Nivea, którego intensywny zapach był po prostu straszny. Do dziś nie lubię tego charakterystycznego zapachu ich produktów.