Krem przeciwsłoneczny dla maluszka

Cześć nie znalazłam takiego wątku nigdzie ale czy macie jakiś sprawdzony krem na słońce dla maluszka.

Hej:) wczoraj poruszałyśmy ten temat we we wpisie Jaka u was pogoda?
znajdziesz tam kilka polecajek :slight_smile:

Dobrze już sprawdzam dziękuję

Ale moze latwoejbedzie tutaj bo przynajmniej po tyrule watku bedzie można wyszukać.

Do twarzy polecam szryft z musteli.
Do ciala - dalej szukam fajnego. Próbujemy emolijm suncare spray ale nie wjem czy się polubiny.

My mamy sztyf z mustelli, ale szukamy czegoś innego stricte mineralnego :grinning: w koszyku na gemini mam wrzucony spray od emolium bo słyszałam o nim dobre opinie, ale równie dobre czytałam o sunbrelli z dermedic i już sama nie wiem :grinning:

@Kalusia161 a co z tym spray jest nie tak ? :frowning:

Ja kupilam emolium ale w kremie. I nie polecam. Bardzo wysusza buziaka.

Ogólnie przed każdym wyjściem na spacer przy takiej słonecznej pogodzie smarujecie maluchy, czy tylko jak jest takie ostrzejsze słońce?
U nas mały kompletnie nie przyzwyczajony do słońca, razi go nawet przy minimalnym nasłonecznieniu więc jak wychodzimy to chowamy się w cień zaraz :grinning:

Żadnego kremu przeciwsłonecznego nie mamy, chętnie poczytam polecajki :slight_smile:

Ja zamówiłam Emolium Suncare, mineralny krem ochronny, SPF 50+, 50 ml Ale jeszcze nie testowałam. Do buzi mamy sztyft z mustella.

A co do ostrego słońca to synek zawsze śpi w wózku, wiec jak nie jestesmy w cieniu to przykrywam go na chwilę otulaczem (lub oieluszka) bambusowym. Jest tak lekki i przewiewny że mu to nie przeszkadza. No i synek uwielbia być też czymś przykryty

Ja ostatnio sporo czytałam na ten temat, mnie akurat interesują te dla niemowlaków mineralne i z najbardziej polecanych znalazłam te: momme, emotopic, bioderma, emolium, spray pharmaceris (ale ta forma jakoś mnie nie przekonuje).
Będę potrzebowała dopiero od ok lipca wiec jeszcze się zastanawiam i dalej robię rozeznanie ale na ten moment myślę że wybiorę albo emotopic albo bioderme.
Bardziej mnie zastanawia zmywanie później tego z buźki i na razie kupiłam w aptece żel z musteli bo była taka miniaturka więc przetestuje. Ale poszukam może jeszcze jakiegoś olejku żeby zmywać najpierw olejkiem a potem żel.

Przepraszam, bo mnie to aż kłuło w oczy i zmieniłam tytuł wątku z “krem na przeciw sloncu” na “krem przeciwsłoneczny dla maluszka” :heart:

2 polubienia

Ja polecam cera+ jest od 1 miesiąca życia. Do kupienia w aptece

Ja kupiłam z polecenia dziewczyn tutaj sztyf z mustelli i właśnie ten cera +, o którym wspomniała wyżej @Karcia . Zobaczymy jak się sprawdzą już niedługo.

Daj znać koniecznie jak ci się sprawdzi. Ja jestem bardzo zadowolona z niego

1 polubienie

ja dostałam taki ostatnio, ale muszę o nim troche poczytać :slight_smile: słyszałam dużo dobrego o cera+ własnie

Ja polecam z firmy emotpopic 50 dla dzieciaczków ! Mi się sprawdza i super się wchłania i nie zostawia białych nalotów :innocent::innocent:

Ja miałam dermedic zeszłym roku i był okej, dobrze się rozsmarowywał i nie bielił
Aptemama na tiktoku robi fajne zestawienie
Emolium podobno spoko ale może wysuszać więc pewnie zależy czy maluch na suchą skórę czy też nie
Ja w tym roku postawiłam na La Roche i myślę o biodermie

Na razie użyty pare razy i jest ok.
Synek ma problemy skorne wiec moze sie okazac, że na dłuższą metę nie podejdzie.
Ale noo dla mnie wazne że mogę obojga smarowac jednym.

Muszę poczytac o tym z emotopic i cera+.
Bo jednak nie chciałabym u Synka zaotrzyć zmian :slight_smile: tqkżr coś działającego ale delikatnego potrzebujemy:)