No właśnie… Że też w takich sytuacjach ludzie podejmują decyzje i wybierają - kierując sie głownie kwestiami finansowymi… Swiat stoi na głowie!
wiadomo, ze pieniadz czyni cuda również w kwestii życia i śmierci, dlatego niestety większość osób musi wybrać np. czy pobrać i utrzymywać takie komórki, czy przeznaczyć je na dziecko.
szkoda ze trzeba wybierac i nie mozna sobie pozwolic na wiekszosc rzeczy:(
temat ciekawy, jednak nie mogliśmy sobie pozwolić na tak atrakcyjne ubezpieczenie życia naszego dziecka
Ciekawa jestem jakie są statystyki… Tzn. ilu rodziców jest w stanie sobie na taki luksus pozwolić…
Lady dokładnie… ciekawe i czy im Tym co przetrzymują te komorki interes sie oplaca wogole.bo ja bym naprawdę bardzo chciała ale na bank nie skocze:(
gagusia napewno sie oplaca gdyby mnie bylo stac na wiekszosc napewno bym sie na to zdecydowala,zreszta w ciazy szuklam takiego banku ale ceny mnie odstraszyly:(
wiecie wiecej ludzi by sie na o decydowala ja by cenny troche obnizyli za duzo kwota nie kazdego na to stac
dokladnie KUlcio…o tym piszemy…ja rozumiem ze temperature wymaga sprzetu…ze ten azot trzeba zdobyc…itd itp…ale ceny sa okropne…:(…wiem ze leczy ta metoda wiele chorob…sama mam wiele w rodzinie i modle sie co dnia by mi u Aarona czego snie znaleźli…ale ja mam tak cięzko…a co dopiero taki wydatek naraz…ale z drugiej strony jak by bylo duzo chetnych…to by mieli wieksze wpływy i ceny szły by w dol…ale kto zacznie.??
tak czytałam o kosztach zwiazanych z komórkami macierzystymi i one sa na jednakowym poziomie od jakichś 5 lat
czyli ciezko bedzie czekac na obnizenie ceny…szkoda ze dla niektorych zdrowie naszych dzieci rowna sie z zyskiem:(
no to faktycznie ciezko
a szkoda niestety pieniadze kosztem zdrowia ![]()
A za granicą? Któraś z Was sie orientuje jak inne kraje to rozwiązały?
Wiesz co jak tylko wroce do uk napewno sie dowiem:)
w tym panstwie lubia zarabiac na dzieciach i ich rodzicach
szczerze to nie zdziwilabym sie jakby grosze to kosztowalo albo zupelnie za free bo wszedzie oprocz polski pneumokoki i wszystkie inne szczepienia sa za darmo!!
moja szwagierka ez byla dziwiona ze za te szczepienia musimy placic bo w niemczech tez za za darmo
no wlasnie ja bardzo dlatego zaluje ze nie zostalam w uk no ale teraz to juz musztarda po obiedzie,ale po wakacjach doweim sie po ile tam jest takie cos i dam wam znac:)
Moja kuzynka właśnie też mi wspominała że w Niemczech jest za darmo!!! Tylko w naszym kraju tak nam utrudniaja życie
Tak, w innych krajach dodatkowe szczepienia są za darmo, a u nas płaci się ogromne sumy, a krew pępowinową też przechowują za o wiele mniejsze pieniądze. Jesteśmy sto lat za murzynami…