Krótka szyjka macicy w ciąży

nie było z tym problemu

W moim przypadku na razie jest wszystko w porządku.

mi kolo 33tyg juz sie skracala i lekarz mowil ze wczesniej urodze

u mnie tez przed samym porodem zaczela sie skracac ja natomiast urodzilam dzien po terminie w swoje urodziny:)

mi się skracała i miała leżeć ale jak miną 37 tc to już mogłam robić wszystko! I w 38 urodziłam dodam że bardzo szybko :slight_smile:

u mnie z szyjka macicy bylo wszystko ok.

u mnie narazie jest wszystko w porzadku z szyjka macicy :slight_smile:

u mnie póki co ok, zobaczymy jak będzie dalej

Miałam podejrzenie że się skraca ale okazało się że to fałszywy alarm i jest wszystko ok.

u mnie wszystko było w porzadku z szyjka ale jest to wazna sprwa na która zwracaja uwagę ginekolodzy

Mi się skróciła i biorę luteinę ale lekarz cały czas podkreśla, że to tylko dzięki lekom

u mnie o dziwo jest ok :wink: z córa mialam niewydolnośc szyjki i szew w 5 msc

nie mam problemu ze skracającą szyjką,

u mnie wszystko z nia było ok

w pierwszej ciąz się skracała teraz ok - zobaczymy co dalej

Moja szyjka wyglądała tak samo nawet jak już był termin, ciągle na wizycie słyszałam że szyjka w nienaruszonym stanie :slight_smile: Dopiero jak zaczal sie porod i przyjechalam do szpitala to usłyszałam, że trwa już poród i jest rozwarcie na 4 palce :slight_smile: I za 1,5 godziny synek był na świecie

u mnie jest dobrze .

u nas było dobrze. ciesze się bo to zawsze nerwy

mnie przy ostatniej wizycie lekarka nastraszyła że może się skracać, podkreślała że to iż teraz jest w normie jeszcze o niczym nie przesądza, ale po ostatnim badaniu okazało się że nadal jest ta sama długość i jest ok

U mnie było zagrożenie że się skraca ale okazało się nie trafione :smiley: