Wydaje mi się że już spokojnie można w takim wieku.. :)
W jakim wieku zaczelyscie podawać dziecku normalne krowie mleko ?
i jakie?
albo kakao
jakie polecacie
Coreczka ma 1,5 roku czy to nie za wczas ?
Kasia mleko krowie w postaci do picia nie jako dodatek do potraw czyli np. szklanka mleka, kakao, płątki z mlekiem i itp. można podawać po roku. Do roku czasu mleko krowie jedynie jako dodatek do potraw mp. do placków, naleśników itp.
Madzia tak dokładnie
a jakie płatki do mleka polecasz na start ?
i jakie mleko 1,5%??
czy są jakieś dla dzieci nie rozglądałam się nawet jesscze w sklepie za takimi produktami
jeśli nie było problemów z alergią to jak najbardziej można próbować.
Ja powoli zaczęłam wprowadzać takie zwykłe Jak to się mówi Klaudia mleko i właśnie Zaczęliśmy od takiego Półtora procent Widzę że takie mleko małemu podchodzi próbowałam też z większą ilością procent ale widzę że mu nie podchodzą próbowałam już też podać kakao ale na razie tylko raz mały się skrzywił ale jeszcze na pewno nie raz spróbuję bo z dziećmi często tak jest że nie zawsze za pierwszym razem wszystko musi smakować dopiero jak po kilku razach będę wiedziała że faktycznie mu nie podchodzi odpuszczę i nic spróbuję za jakiś czas bo być może faktycznie może nie lubić takiego smaku
Laciate ma chyba takie mlekp junior ale ono znoqu jest wysoko procentowe cos okolo 4 %
U nas niestety nie będzie to takie proste synek ma skazę białkową niestety
Też uważam że w wieku 1.5 roku można już spróbować podawać zwykle mleko krowie. Anisss dokładnie to laciate junior ma 3.8% tłuszczu.
A w ogóle kiedy zaczęłyście podawać nabial? Kupiłam serek naturalny bieluch i zastanawiam się czy dać trochę maluchowi na skosztowanie?
Nati to troszke trudniejsze zadanie
Madzia ja kupowałam jogomi z bobovity albo deserki mleczne z humany na poczatku...ok 8 miesiąca a potem to już poleciało
Nati jak jest uczulony, to faktycznie musisz uważać...
Kasia mogą być choć by płatki kukurydziane bez cukru (corn flakes ma cukier w składzie), owsiane, jaglane, gryczane/ Moja córka w sumie je każde
a co sadzicie o takich..
https://hipp.dodomku.pl/HiPP_Musli_7_zboz_z_bananami_BIO/97105.html
Nati to z rozszerzeniem diety bedzie pomalutku u nas podobnie bedziemy rozszeżac fiete obsereujac malutka ale mam nadzieje ze nie bedzie tak zle
Ooo te płatki hipp chyba spróbujemy z jakimś mlekiem 1,5%
u nas nabial wszedł jakoś w 8/9 miesiącu
te jogurty z nestle na początek
a po roku serki danonki danio twarogi itp nigdy Nie było z tym problemu
codziennie je jednego danonka :)
Damy radę już obczailam będę mu podawać jogurty kokosowe zamiast naturalnych . Niestety u nas w rodzinie często się zdarza właśnie ta przypadłość
ja tam nigdy nie dałam jogurtu smakowego moje dzieci wcinają, aż im sie uszy trzęsą jogurt naturalny. Nawet nie można dodać do niego tubki bo to już nie będzie dobre dla nich :) dla mnie danonki to jedna wielka bomba cukrowa nic co bym mogła dać dziecku . Tak to reklamują ,a to tak syf ;/
Doniwe ta kaszka ma bardzo dobry skład ! hipp ma parę kaszek bez cukru z super składem :)
Mazia zapamiętam, by dawać jogurt naturalny a nie smakowy...
Mazia bo sa przyzwyczajeni do naturalnego;) jak byś odstawiła to by sie przyzwyczaili do tych słodszych ;) gorzej potem z powrotem by było wrócić;)
ja równiez startowałam od naturalnych z owocami swieżymi ;) potem jakoś w lodówce znalazły sie gotowe
no jak się poda dziecku słodki jogurt to wiadomo, że będzie chciało taki. Ja raz dałam jak córka była mega chora i nic nie chciała jeść , ale nie chciała mi takiego jeść nie było szans. To też jest to, że my nie kupujemy smakowych jogurtów , więc dziecko nie widzi, że może być inny smak jogurtu. My zawsze jogurt naturalny jemy z owocami . Mój mały to uwielbia od pierwszej łyżeczki i sporo zje