kryzys laktacyjny nigdy mnie nie dopadł, zapobiegawczo piłam herbatki wspomagające laktację
Co to jest krysys laktacyjny?
Z kryzysem laktacyjnym mamy doczynienia wtedy kiedy nasze piersi są miękkie, mleko z nich nie wycieka tak jak zawsze, a nasz maluszek jest niespokojny i oczywiście głodny.
Kiedy się pojawia?
Spędzający sen z powiek kryzys laktacyjny pojawia się najczęściej w 3 i 6 tygodniu życia dziecka, a także w 3 i 9 miesiącu.
Też nie miałam kryzysu
ja kryzysu też nie miałam ale kiedyś miałam pokarm tylko w jednej piersi ale to trwało tylko dobę
mam nadzieje ze mnie tez nie dopadnie ale wowczas nawet jak jest kryzys nalezy albo odciagac pokarm albo przystawiac maluszka z tego wzgledu zeby nie zanikl pokarm
Ja tego nie mialam
Dokładnie trzeba przystawiać w razie kryzysu jak naj czesciej
Ja tez kryzysu nie mialam ale ostatnio boli mnie jedna piers przy karmieniu i jakby troche mniej pokarmu
Drogie mamy to cieszcie się że nie mialyscie z tym problemu, bo nikomu tego nie życzę.
czasami podobno mylnie nam się wydaje, że mamy mało pokarmu a tak w rzeczywistości nie jest
Ja czasem mam takie flaczki a synek wcina aż mu,sie uszy trzęsą
Mama_Tymka1: tez tak mam i powiedz mi skąd w tych flaczkach pokarm jest:)
a mi kazdy na poczatku mowil ze mam malo pokarmu albo zly pokarm i uwiezylam w to neistety, przez o laktacja stanela
ja tak mialam mowili ze dziecko placze wieczorem bo glodne ze mam isc po mleko do sklepu, nie dalam sobie przegadac. Maly ma pol roku nadal karmie a co do wagi to moze nie od samego poczatku ale potem przybieral fajnie ma teraz 6 miesiecy i wazy 10 kg
coline: to mój synek ma 10, 5 kg w wieku skończonych 8 miesięcy:) chociaż dzieci karmione piersią więcej przybierają na wadze, moj synek koło 6 miesiąca ważyl więcej, potem zaczał się rusząć więc waga stopniowo mniej wynosiła
Moj synek ma 5 miesięcy i wazy ponad 8 nie jest ani za duży ani za maly. Taki w sam raz
mojej koleżanki synek wazy 13 kg i ma 8 miesięcy, wydaje mi się że za dużo, ale on taki słodki pulchny jest
Nasza Amelcia waży ponad 7 kilogramów, więc jest dobrze, a urodziła się z wagą 4,020.
coline: No i dobrze, że postawiłaś na swoim, gratulacje
MoniqeII: Może przy kolejnym dzieciątku uwierzysz we własne możliwości i laktacja zamiast stanąc nabierze tempa
a mój synek ma niecałe 10kg i niedługo skończy 11 miesięcy, jak dla mnie wygląda w sam raz, karmię piersią na żądanie i już jada 3 posiłki inne
hihi to moj maly taki pulchny tez jest ale lepiej jak wiecej niz mniej , juz zaczyna sie ruszac to wyadaje mi sie ze az tak bardzo nie bedzie waga rosla