Książki dla kobiet w ciąży, przyszłych mam. Co polecacie?

Osobiście polecam serie: 

• - W oczekiwaniu na dziecko
  • - Pierwszy rok życia dziecka 
  • - Drugi rok życia dziecka. 
  • Sporo przydatnych informacji. 

Cześć dziewczyny. Polecacie jakieś książki dla przyszłych mam ? Fajne gdyby w jeden książce było na temat ciąży, porodu, wyprawki i pierwszych miesiącach malucha.  Będę wdzięczna za wszystkie polecajki.�

Ja nie czytałam więc nie bardzo mogę polecić ale chętnie popatrze co proponujecie ;)

O tak dokładnie polecam tą samą serie co Annnna w stu procentach plus naprawdę warto przeczytać ,, Dobry sen maluszka’’ :)

Ka mogę polecić:

1. Mamy dla mamy
  2. W oczekiwaniu na dziecko

Również polecam :w oczekiwaniu na dziecko , pierwszy rok życia dziecka 

Jeśli chodzi o tematykę typowo ciążową to "Książka o ciąży" Michała Lipy i Nicole Sochacki-Wójcickiej. Jeśli chodzi o porady dotyczące pielęgnacji dziecka i jego rozwoju to skupiałam się głównie na szkołach rodzenia dostępnych na YouTube. Z ciekawych książek dla rodziców mogę polecić jeszcze: "Jak mówić, żeby dzieci nas słuchały, jak słuchać żeby dzieci do nas mówiły". 

"Jal mówić... " też polecam 🙂 

Ja polecam nie książki a webinary Świadomej mamy. Co tydzień inne tematy, czasem się powtarzają ale są super eksperci, można zadawać pytania.n

O tak mnóstwo wiedzy nawet lepsza niż w książkach towzniez polecam !

z tego forumt tez bardzo duzo wiedzy czerpie :) o wiele wiecej niz ze specjalistycznych ksiazek, kazda historia ktora kazda przezycwa uczy wiecej niz sucha ksiazkowa wiedza

Nikt nie pomoże lepiej jak doświadczone już mamy 🙂

Także warto tu być.

A na te webinary Świadomej Mamy muszę zerknąć.

Webinary świadomej mamy to i ja mogę śmiało polecić:D

ja Wam powiem, że też jestem zdania, że dużo informacji sie uzyskuje z forum . Mamy w tedy zdanie i doświadczenie wielu kobiet, które przechodzą podobne problemy jak my :) ja sie za każdym arzem czegoś nowego uczę

Ja uczę się caly czas czytając nowe posty czy porady 🙂

oj tak ! z porad dopiero mnóstwo wiedzy się otrzymuje 

no i chyba te forum jest lepsze niz te wszystkie sztucznie napisane ksiazki :)

Zdecydowanie forum jest lepsze. Mam wrażenie, że teraz każda celebrytka w ciąży pisze poradniki. Czasami z takimi głupotami 

Anooosk zgadzam się bo mamy tu więcej rad z pierwszej ręki i aktualnych , a nie takich mam co juz dzieci mają większe 

Z książkami to trzeba faktycznie ostrożnie. Na pewno trzeba zwracać uwagę na rok wydania po raz pierwszy. Bo mogą być niekatualne informacje.

A faktycznie tutaj na forum to mamy wszystko aktualne 🙂