Ładnie pachnące krzewy oraz kwiaty do ogrodu

Chciałabym w tym roku posadzić coś nowego. Czy możecie coś polecić? 

Oj ja uwielbiam kwiaty i zioła. Może ten kierunek? Lawenda, po przycięciu można dać do szafy i odstraszy mole. Nasturcja-mozna jesc. Z jednorocznych cudowna jest maciejka. 

Z bylin kocimiętka, piwonie i pięknie pachną i cudownie wyglądają w wazonie. Niektóre odmiany róży pięknie pachną, szczególnie te pnące. Konwalie choć krótko kwitną to mają swój urok. Z drzew może być bez. Hibiskus i ozdobny i na herbatę. Silnie pachnące są lilie jeśli ktoś lubi ten zapach. 

Fajnie posadzić je przy tarasie lecz wtedy musimy się liczyć z owadami. 

oj tak lawendy to pięknie wyglądają i super jak jest ich więcej! 

Mi się podoba glicynia chińska z pnących, ale to mus minąc trochę zeby zaczęła kwitnąć 

oraz liliowce wyglądają jak trawy i wyrastają takie kwiaty różne rodzaje są i kolory!

Ja posadziłam Albicje - drzewko które świeci w nocy ;) jeszcze jest małe więc przekonam się pewnie za 2-3lata he. 

Nigdy o takim nie slyszalam

Albicja jest cudowna. Widziałam i podziwiałam je na żywo na Gran Canarii kilka lat temu. Cudo

Wytrzymałe drzewko bo kilka razy najechał na nie nasz robot koszący i myślałam, że nie uratuje.. przesadziłam z trawnika pomiędzy kwiaty i bardzo ładnie rośnie, puściła nowe łodygi:D na zime zabezpieczyłam przed mrozem chociaż słyszałam,  że nie boi się ale wolałam nie ryzykować;) roza na pniu złamała się na pół pod ciężarem śniegu..  u mnie królują róże, hortensje, lawenda i azalie ;) 

Azalie i magnolie też uwielbiam ❤️

magnolie ! wyglądają bosko i kwitną dwa razy w roku, teściowa ma i jest pięknie w ogrodzie jak kwitną 

Przepiękne są wszystkie kwiaty. Ja lubię też takie do wazonu żeby komuś podarować. Sama nie mam ogródka ale od mojej babci lub mamy. Tulipany, cynie, kosmosy

Moim zdaniem świetnie sprawdzą się róże albo bzy. Bodajże bez chiński pięknie pachnie i jest w formie krzewu, a kwiatuszki ma takie drobniutkie ale za to gęste kiście. Magnolie, azalie i lilie przychodzą mi do głowy z tym, że trzeba lubić zapach lilii a wiem że nie każdy toleruje :)

Hortensje, azalie i magnolie :) ja uwielbiam bzy jeszcze.

O albicji nie słyszałam. Muszę poczytac bo brzmi ciekawie.

Ten bez chiński to typowo bukietowy, cudnie pachnie dokładnie. 

Magnolia pięknie wyglada 

Pop jeszcze przecież właśnie lawenda pięknie pachnie pięknie wygląda i komary odstrasza.

Jeszcze jaśmin pachnie ale też trzeba go lubić 

Tak lawenda też cudowna tyle że komary odgania ale pszczoły przyciąga :(

Ah to z jednej steony super a z drugiej No słabo hahah

Piwonie jeszcze  bardzo lubię,  a nie doczytałam czy były wymieniane ;) pięknie kwitną, pachną i ładnie wyglądają w wazonie w domu (po scieciu kiedy jest ich duzo na krzaku) ;) 

Tylko na piwoniach jest mnóstwo mrowek najlepiej zerwać je i wsadzić do wazonu na dworze żeby się ich pozbyć i dopiero do domu. Jeszcze pięknie pachną irysy takie większe nie te fioletowe. 

No a z cebulek to hiacynty ♥️

Magnolie, konwalie, jaśmim,bez