Laktator muszlowy który wybrać jeden czy dwa

Cześć mamy mam pytanie chce zakupić laktator muszlowy z canpolbabies który wybrać jeden czy dwa laktatory nie wiem sama już

1 polubienie

Ja miałam taki elektryczny ale do trzymania w ręce i muszlowy. Nie wyobrażam sobie tylko jednego muszlowego, bo dla mnie było to mało wygodne, jak ściągałam to i tak z obu naraz. Koniecznie miałam kilka zestawów części zmiennych, żeby po nocnym ściąganiu nie musieć ich od razu myć

Ja aktualnie mam 2 i pół lakatatora i dla mnie to za mało :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye: ale wiadomo, nie każdy może sobie na dzień dobry pozwolić na niewiadomo ile laktatorów :grinning: więc jakbym miała coś poradzić to kupno jednego laktatora plus dwie dodatkowe muszlę, tak żeby były dwa komplety :grinning:

Zdecydowanie 2, o wiele wygodniejsze niż 1. Chociaż jak zamierzasz sporadycznie odciągać laktatorem to 1 muszla też powinna być ok, ale jak rozkręcenie laktacji czy KPI czy karmienie mieszane to koniecznie 2 muszlę
@usmiechnietaMama zaluje że nie kupiłam dodatkowych części (muszli, membran itd) do laktatora żeby na spokojnie umyć i wysuszyć. A tak to często mnie to flustrowalo że już jest pora odciągania a jeszcze trzeba umyć i wysuszyć laktator

Polecam zakupić zestaw z 2 muszlami + dokupić same muszle jesli planujesz duzo odciagac. Ja mialam lacznie 4 muszle i 2 mechanizmy :slight_smile: przy 2 dzieci duze ulatwienie ze nie musialam po odciągnięciu od razu myć. Bylam Mama KPI.

Jak już masz taką możliwość że możesz sobie pozwolić na podwójny , to ja na pewno bym się bardziej zdecydowała na podwójny :smiling_face:

1 polubienie

Ja teraz odciągam sporo laktatorem i klnę pod nosem jak muszę na szybko umyć zestaw i go suszyć :sweat_smile: najlepiej jest rano jak schodzę a tam czekają gotowe suche złożone laktatory które przyszykowałam sobie wieczorem :grinning:

1 polubienie

Ja mam podwójny, ale używam tylko jednej muszli na razie , z jednej je mały jak się naje to odciągam z drugiej .
Ale w drugiej dobie rozkręcałam sobie laktacje i leciałam wtedy na dwie muszlę
@usmiechnietaMama a masz jakąś suszarkę do nich albo sterylizator ? Strasznie to uciążliwe jak on jest cały czas mokry :sweat_smile:

Welcome to my pierdzielnik :face_with_peeking_eye: chyba nie muszę mówić jak bardzo mnie to wkurza jak na to patrze ?

mam sterylizator suszarkę taki duży fajny z lovi, ale go schowałam bo używaliśmy tylko na początku :grinning:

2 polubienia

Az sie zdenerwowalam jak to zobaczylam :joy::joy: u mnie podobnie :joy: od mycia do wyparzania do kolejnego mycia

1 polubienie

Ja jestem KPI 5 miesięcy i mam 4 muszle :sweat_smile: w sensie dwa komplety, ładuje na zmianę. Teraz już odciągam cztery razy dziennie ale jak zaczynałam to po sześć. No i przy bliźniakach to dwie muszle dla mnie konieczne żeby jak najwięcej mleka odciągnąć

A teraz czemu nie używacie tej suszarki ? Bardzo żałowałam że jej nie kupiłam bo liczyłam że wtedy byłoby mniej rzeczy na blacie :joy:

Bo jestem leniwa i nie chce mi się go ściągać z najwyższej szafki do której go włożyłam, a już go tak pięknie umyłam, wyczyściłam i zapakowałam do pudełka :sweat_smile::grinning:

2 polubienia

Jak większość napisała dwa. Mam dwa i tak też polecam. Rzadko korzystam z obu na raz ale w razie co mam i nie ma problemu. Nawet jak tylko z jednej piersi na też ściągasz to i tak poleciłabym dwa jeden myjesz i schnie a w rezie potrzeby nie składasz i suszysz na szybko tylko masz drugi.

Ja mam dwa laktatory butelkowe i muszlowy podwójny . Jakbym miała doradzić to zdecydowanie życie z laktatorem muszlowym i koniecznie podwójnym jest znaczenie łatwiejsze bo jednocześnie pracują dwie muszle. Must have to dodatkowy komplet muszli i części żeby nie myć ciągle i szczególnie w nocy jak chce się szybko wrócić do łóżka .
@usmiechnietaMama u mnie jest podobnie i nie mogę na to patrzeć , dodatkowo stoi sterylizator i podgrzewacz.

Ja mam tylko ten elektryczny power bump ale jak miałabym teraz dokupywać to dziewczyny tu doradzały podwójny muszlowy smart sens

W zależności czy planujesz korzystać z niego tylko od czasu do czasu, czy częściej, bo jeśli czasami jedna muszla będzie oki, ale w innym przypadku na pewno będzie wygodniej Ci z dwoma, tak jak tu Dziewczyny piszą, że przy codziennym użytkowaniu im więcej tym lepiej :smiley:
Ja używam rzadko, i korzystam z jednej najczęściej, ale gdybym miała kilka razy na dzień korzystać to zdecydowanie jedna byłoby za mało żeby to wszystko sprawnie przebiegało :smiling_face:

Polecam kupić od razu na dwie piersi. Oszczędność czasu i mleka. Jeśli nie masz możliwości kupić dwóch to polecam kolektor dokupić. Jak odciągasz zz jednej to do drugiej przystawić ten kolektor.

Ja również polecam odrazu na dwie piersi zakupić sobie bo podłączysz na raz i w jednym czasie odciągniesz a tak musisz najpierw jedną pierś a potem drugą, ja tak robiłam w drugiej ciąży i to jest uciążliwe .

Skąd ja to znam :joy: u mnie to samo, kącik matki karmiącej z butelki :joy:

1 polubienie