Tak racja dobrze że jeszcze wiele osób jest takich nie obojętnych.
Malucha myje w żelu a w wodzie po prostu jest mleko
Myślę że pomocny , ale pewnie nie każdej mamie jest niezbędny niektóre mamy nie mają żadnego problemu z karmieniem piersią .
Zawsze się przyda jak mama gdzieś chce wyjść bez malucha lub poprostu zrobić zapas mleczka. Ja w ten sposób go głównie używałam jak już ta laktacja mi się ustabilizowała.
Dokładnie tak! U mnie też się sprawdzał głównie do odciągania na zapas albo gdy musiałam gdzieś wyjść bez malucha. Super opcja, gdy laktacja już się unormuje.
Laktator baaardzo przydatny gadżet , to fakt ![]()
no racja w tym przypadku przyda się i mamie która dobrze radzi sobie w kp
W szkole rodzenia mówili, że można mleko mamy dodać do kąpieli dzidziusia i nie trzeba wtedy dodawać płynu czy emolientu.
Tak wiem ale mnie jakoś to dziecko umyte w mleku nie wydawało mi się czyste ![]()
Ja dodawałam dosłownie 1/2 kostki lodu, bo też tak mroziłam mleko to do kąpieli, woda po prostu była leciuteńko mleczna.
Ale mimo wszystko używałam żelu do mycia.
No ja też dawałam malutko. Ale jakoś nie przekonuje mnie kąpiel w samej wodzie lub mleku
Ja też jestem tego zdania, że sama woda to nie kąpiel, tak samo dla mnie woda z olejkiem to nie kąpiel. Musze mieć jakiś delikatny detergent
To dziecko tak pachnie w tedy ![]()
![]()
Ojjj jak ja uwielbiam zapach jak się wchodzi do kogoś kto ma takiego noworodka w domu ![]()
Jeszcze zapach prania w płynach dla dzieci ![]()
apropo, jaki płyn czy proszek polecacie do prania ciuszków dla niemowlaka ?
Ja używam kapsułek do prania z Lovela, miałam też kapsułki Bobini. I jedne i drugie sprawdzają się fajnie. Płyn do płukania używałam tylko od Lovela
Lovela lub do kupienia w necie Natuli- listki piorące hipoalergiczne.
Ja zakupiłam już sobie płyn z Lovela ładnie pachnie i często polecany
Ja też polecam ten płyn z Lovela