Laktatory, co możecie polecić

Ja mam z neno comino czyli laktator podwojny butelkowy dodatkowo z muszlami laktacyjnymi. Dla mnie zdecydowanie muszlowy to jedynie rozwiazanie. Butelkowy nie działa tak dobrze bo patrzę na tą butelke i sie stresuje, że mało pokarmu za to jak mam muszle laktacyjne założone i coś innego robię nie skupiając się na odciąganiu to pokarmu udaje mi się ściągnąć wiecej. Neno samo w sobie nie jest złe ale zdecydowanie należy do tych mocniejszych nawet na jedynce. Na pewno zdecyduje się jeszcze na inny muszlowy.

Masz rację, laktator muszlowy to super rozwiązanie, bo nie jest się uwiązanym tylko można coś w tym samym czasie robić, chociażby coś zjeść.

Bałam się, że u mnie się nie sprawdzi i wolałam kupic zestaw z butelkowym ale teraz żaluje bo mogłam sam muszlowy z silniczami bez kabli :smiley: ale skusze się chyba na ten nowy bo najbardziej mnie kusi

Mój pierwszy to był taki klasyczny do trzymania elektryczny i też jakoś sobie radziłam :sweat_smile: Ale mając teraz muszlowy widzę jaka to wygoda!
Chociaż czasami jak np. zapomnę muszlowego naładować to ten ratuje mi życie :sweat_smile:

Bardzo ciekawe spostrzeżenie. Rzeczywiście ja też siedziałam z butelkowym i tylko patrzyłam ile leci tego mleka, aż mnie szyją bolała

To patrzenie na ilość mleka w pojemniczku w sytuacji kiedy laktacja idzie słabo jest bardzo dołujace i psychicznie można się zablokować. W szpitalu używałam butelkowego i byłam załamana kroplami w pojemniczku a potem w domu już poszlo lepiej z muszlowym z automatu.

1 polubienie

@magdap_96

raz ze dolujace a dwa trzymac te butelki w rece to jest niepraktyczne i mozna sie zajechac.
z poprzednim mialam neno ale inny model i to był błąd

Miałam ten laktator :slight_smile: poleciła mi go położna. Jej zdaniem najlepszy wybór, jeśli niewiadomo ile będziemy laktatora używać albo na rozkręcenie laktacji. U mnie spisał się świetnie i do tego stosunek jakości do ceny bardzo dobry :wink:

1 polubienie

kissbobo k5 ma te same części zamienne co Canpol babies Smartsense :blush: mało części do mycia, nie ma za głębokiego lejka , łatwo wycelować i można nosić maluszka, jest dużo bardziej dyskretny, ma 4 bardzo delikatne tryby (masaż odciągnie stymulacja i automatyczny) z kodem zniżkowym jest dużo tańszy

momcozy s12pro nie wygodny,źle się trzyma dziecko,ma bardzo głęboki lejek,trudno brodawką wycelować, full elementów do mycia i składania, widać ze masz laktator
ma 3 tryby i są dość mocne (stymulacja odciąganie i mieszny)

najlepsze są laktatory z medeli (ale trzeba się troszkę wykosztować) :disappointed_relieved:

A ja mam trochę inne pytanie, czy wiecie może dlaczego od jakiegoś czasu nie są dostępne muszle zapasowe do Milkshell. Mój już na starych nie daje rady a nigdzie nie mogę dostać nowych. Dobrze że mam też ten nowy Smart. Bo inczej było było by ciężko. @CanpolBabies_Redakcja

1 polubienie

to pytanie najlepiej zadac @CanpolBabies_Redakcja
moze po prostu niedostępne na chwilę. ja tak mialam kilka razy np z czesciami do hands free ze byly niedostepne i czekalam

Ja z siostrą też szukałyśmy muszli, bo swojego jej oddałam i finalnie nie znalazłyśmy nigdzie, ciągle niedostępne, a szkoda :((

To prawda nie ma nigdzie. Też szukałam @CanpolBabies_Redakcja czy wiadomo kiedy będą dostępne muszle do laktatora MilkShell