Chciałbym kupić córce na gwiazdkę lalkę, będzie mieć wtedy 9 miesięcy prawie 10. Na tt popularne są lalki miniland, znacie je? Polecacie? Jeśli tak to jaki rozmiar wybrać? A może coś innego? Tylko nie baby Born bo za wcześnie na takie wg mnie.
Kupowałam na roczek dla dziewczynki właśnie tą lalkę ale szczerze zero zainteresowania. Chyba jeszcze za mała była. Teraz ma 3 latka to wozi ją w wózku. Myślę że takie 10 miesięczne dziecko nie będzie jeszcze zainteresowane lalka. Ale sama w sobie fajna. Ja kupiłam na vinted nową zapakowana za 60zl bo ktoś miał zdublowany prezent
Myślę że zanim kupimy to ostatecznie pójdziemy do sklepu z zabawkami i pokaże jej lalkę i zobaczę jak reaguje
dzięki za opinie
Hmm musiałam wygooglować jak wyglądają te lale
Mi średnio sie widza te lalki, dziwne buźki maja ![]()
![]()
10 mcy to zdecydowanie za malutka na taka zabaweczkę ![]()
Bardzo fajne te laleczki - dla 10 miesiecznego dziecka zdecydowałabym się na tą najmniejszą.
Pamietam, że u nas też w tym czasie nie było zainteresowania do momentu kiedy córka nie doatała lalki bobasa ale małych rozmiarów - łatwo jej się ją trzymało.
To są te lalki z miękkim brzuszkiem?
Kurcze polecam
Wiecie jak one pięknie pachną, raz nakryłam jak męża 2 letni siostrzeniec lizał lalce głowę
córeczka dostała na roczek razem z wózkiem, ale zainteresowała się lala bliżej 2 lat, później jak urodziłam drugie dziecko chodziła i mówiła że też ma bobo. Obecnie mamy 2 lalki - anatomicznego chłopczyka i dziewczynkę. Te lalki są bardzo wartościowe, ponieważ uczą tolerancji, jest azjata, czarnoskóry, lalka w okularach, z zespołem downa, bez włosów, ruda…
Podejrzewam, że myślisz o lalkach Paola Reyna, oni mają właśnie linie bobasów z miękkim brzuchem, też bardzo dobre lalki, dość drogie
Moja córka pierwszą lakę dostała od babci jak miała 5 miesięcy, była to taka zwykła lala że sklepu z zabawkami, która śpiewała i właśnie na 10 miesięcy córeczka zaczęła się nią interesować, ale tylko dlatego, że wydawała dźwięki, wiedziała gdzie musi nadusic i miała radochę, nie pojmowała jeszcze, że może się nią bawić jakoś inaczej
Mój syn ma lalkę podobną, ona ma ze 30 cm, i po naciśnięciu brzucha mówi mama, płacze i się śmieje. Ostał ja chyba nawet przed 10 miesiącami i bym od początku bardzo zainteresowany. Karmił ja, ubierał. Te lalkę z Miniland znam tylko z insta, ale super się prezentuje
Minilandy są super ładne, dobrej jakości i bezpieczne nawet dla maluchów. Dla dziecka w wieku 9–10 miesięcy najlepsza będzie mniejsza lalka, ok. 21–32 cm, bo jest lekka i łatwa do złapania małymi rączkami. Większe (38 cm) są śliczne, ale jeszcze trochę za ciężkie na początek. Także ja bym brała! Pokaż dziecku jakie są dostępne i niech sama wybierze którą chce ![]()
Czytam że dzieci się nie interesują że roczek to jeszcze za mało a ja ci powiem że jak córka miała 11 miesięcy zaczęła interesować się lalką starszej siostry takim wielkim bobasem ,nosiła ją wszędzie po domu i mówiła tata
ta lalka była prawie jak ona taka duża i ją dźwigała:sweat_smile: teraz ma 15 miesięcy i dalej jest to jej ulubiona laka usadza ją na swój mały fotelik ale mówi już "lala " na nią a nie tata
ale wiadomo różnie dzieci reagują na zabawki. Ale tak jak mówisz mozesz pójść z nią do sklepu i zobaczyć jej reakcje
chociaż tak naprawdę ona dopiero jak bedzie leżeć z innymi zabawkami w domu może się nią zainteresować.
Taką co naciska się i mówi też mamy córka starsza ja ma ale już się nie bawi i dała mlodszej siostrze ale woli zdecydowanie wielkiego bobasa którego wszędzie taszczy i ciąga po domu . Ten bobas to polowa jej teraz ![]()
To nie byla miniland ale jakas taka hiszpanska.
Corka “sama ja wybrala” bylysmy na jakis mamowych targach i zlapala ja na stoisku. Juz miala ja odlozyc, ale tak kichnela, ze glut polecial na lalke
no musialam juz ja kupic.
Mloda miala niecaly rok wtedy, i to byla ta najmnjejsza chyba 18-20cm.
Latwo trzymala ja w raczce, czesto sie kapala z nia, niestety przy przeprowadzcce zaginela
ale przez 4lata wygladala jak nowa.
@Hedwiga to nieźle córka to zaplanowała ![]()
To była przemyślana akcja ![]()
To nie był przypadek
na pewno córka miała plan jak tutaj wyjść z lalka z targów ![]()
Hahaha zdecydowanie to był plan Twojej córeczki aby wyjść z tą lalą ![]()
![]()
![]()
![]()
Kupowalam dla mojej chrzesnicy i bardzo polecam! Lalka jest sliczna, ladnie pachnie wanilia i ma super jakosc. Dla maluszka 9-10 miesiecy najlepiej sprawdzi sie mniejsza wersja 21 cm – jest leciutka i idealna do trzymania w malych raczkach. Te wieksze 32 czy 38 cm sa piekne, ale troche za duze na poczatek…a jak nie Miniland, to fajne sa tez szmacianki lub przytulanki-lalki (np. Little Dutch, Lilliputiens albo Moulin Roty) – miekkie, bezpieczne i idealne na pierwszy prezent
Baby Born faktycznie jeszcze za wczesnie, wiec dobrze kombinujesz ![]()
Dzięki za opinie
popatrzę te szmaciane właśnie jeszcze. Może najpierw na taką się zdecydujemy a jak jej się spodoba to na roczek te z miniland