Ewula fajne są te do kontaktu ;) i właśnie wystarczająco światła daja ;)
Nati to ja wtedy zwykla lampkę nocna zapalałam no i różnica wiadomo byla spora az mnie w oczy razilo. Ale dość szybko się nauczyłam karmić na leżąco wiec nie było potrzeby zapalać światła.
Aneczka no nie są zle bo dają tylko lekka poświatę a jednak cos tam widać:)
Ewula no właśnie ja zwyklej nie chce żeby małego nie rozdraznic ☺ ale mam porównanie i dziewczyny wysłały mi fajne pomysły na pewno coś wybiorę ☺
No pewnie, teraz tych lampek spory wybór :) My też kupiliśmy taką lampkę z nakładką z księżycem i gwiazdkami, która świeci na niebiesko, biało, czerwono i zielono. Można ustawić jeden kolor albo płynną zmianę kolorów, może się kręcić albo po prostu tylko świecić. Myśleliśmy, że może taką zostawimy na noc, żeby syn lepiej spał ale nic nam to nie dało. On jednak woli jak ma bardzo ciemno.
Ewula do karmienia myślę że taka by się sprawdziła ale jakby się chciało dziecko przewinąć to już trochę gorzej
Ewula dlatego chcę z kilkoma programi natężenia
Aneczka ja będę mieć akurat komodę z przewijakiem
w drugim pokoju tak ze w sypialni do karmienia bardzo delikatna chce ☺
Nati rozumiem że w jednym pokoju będziesz przewijać a w drugim karmić tak? A chce Ci się tak w nocy z dzieckiem chodzić po pokojach?
My kupiliśmy lampki nad łóżeczko w kształcie chmurek, chce by w pokoju było Jasno jak będę wstawać do maleństwa w nocy. Bratowa mówiła że u niej się nie sprawdziło bo jej malenstwo musiało miec ciemno ale ja zaryzykuje i zobaczymy :)
Aneczka chce czy nie to nie ma znaczenia ☺ chce żeby mąż się do pracy wysypial ☺
Nati uwierz że tak to nie działa choćbyś nie wiem co robiła.do innego pokoju chodziła to i tak słychać. Bo po pierwsze dziecko może budzić się z płaczem więc może słyszeć a przez ściany też słychać. Mój mąż przez pół roku spał w salonie żeby się wyspać do pracy ale nie da się bo i tak wszystko słyszał i tak się budził. Więc przekonacie się w praktyce jak to jest. Bo chyba że ma twardy sen
Aneczka okaże się w praktyce tak jak mówisz na razie jest tak ustawione a zawsze można przenieść komody z pokoju do pokoju
Kurcze mam nadzieje, że mój będzie tak mocno spał, że sie nie będzie budził, albo Niunia bedzie taka grzeczna, ze da tacie pospac; d
Najlepiej jednak zorganizować tak wszystko by było w jednym pomieszczeniu pod ręką tak jest najwygodniej. Natomiast zobaczycie w praktyce jak to wyjdzie dobrze,że macie te opcję przenieść jeszcze komodę do drugiego pokoju
Nati przekonasz się sama jak będzie Wam wygodniej. Jednak lepiej mieć wszystko pod ręką w jednym miejscu a nie biegać z pokoju do pokoju
Ja z doświadczenia wiem ze lepiej mieć pod ręką wszystko. Teraz tak wszystko organizuje żeby tak było.
No zobaczymy w razie czego tez mam taki przewijak ze mogę go wszędzie położyć bo dostałam drugi od Bratowej
Monia Dawid o tak. Też jestem tego zdania. Dlatego przewijak leżał na komodzie z ciuszkami bo nigdy nie wiadomo kiedy trzeba będzie przebrań w nowe bo się np dziecko zasilało czy akurat ulało mocno przy przebieraniu. A o innych rzeczach typu chusteczki, pampersy itp to nie wspomnę też w pobliżu muszą być
A to my w nocy rzadko kiedy przewijalismy no chyba ze faktycznie zrobil kupę po pachy a tak się tez zdarzyło kilka razy :D ale jak nie było kupki a tylko siku to w nocy nie zmienialismy pampka bo syn się wtedy wybudzał i plakal. Tak to bylo karmienie na spaniu, kładłam do łóżka i zasypial dalej przy cycu. Ale mąż zazwyczaj też się budził, zresztą jakos samo nawet wyszlo bez dogadywania się ze raz wstaje ja raz on. Mąż miał akurat ciągle na pierwszą zmianę, więc często niewyspany był ale za to popołudniami drzemał razem z synem na klacie:D
Każdy musi dopasować sobie sam wszystko pod siebie metodą prób i błędów:) może akurat u Was Nati się sprawdzi tak jak chcecie, a zmienić układ można zawsze :)
Ewula tam od urodzenia? Ja to przed każdym karmieniem na początku przewijalam
Ja to pewnie bede sama sie zajmować wieczorami naszym maleństwem mąż w nocy wstaje od północy do 3 ma wyjazdy bo jest kierowcą to musi byc wyspany za kierownicą... a szykujemy tez wszystko w jednym miejscu