Laureatki czerwcowej edycji programu testowego 2026

Ja też nie zużywam kucharka. Nie lubię

@Paulina.K ja kupowałam te naklejki na słoiczki na
Allegro a kupiłam jakieś w Pepco

Jeśli chodzi o mole to w kuchni nigdy nie miałam ale walczyłam mniej lub bardziej skutecznie z tymi odzieżowymi … i dalej nie wiem czy mi od sąsiadów nie wlatują …

1 polubienie

Jak u Nas się pojawily wylecialo wszydtko. Ze zwyklych opakowan i plastikow. Wszystkoe pojemnkki mylam w zmywarce.
A byly w suszonych warzywach ze sklepu. W otwartej i o zgrozo zamknietej paczce!..masakra

Tymianek, bazylia, rozmaryn, oregano, to czasem mam świeże a tak to duuuzzzoooo innych w opakowaniach, kupuje kamis czy prymat. Nie zwracam główy stronami internetowymi żeby jeszcze to tam zamawiać :!) też jak byłam w Grecji to na kupiłam ich lokalnych przypraw :slight_smile:
@SylwiaMK a co daje mrożenie świeżych ryzow?

1 polubienie

Uuu to musi mieć smak ! Jak przyprawisz takimi aromatycznymi :open_mouth:

1 polubienie

Ja uwielbiam świeżą bazylię i rozmaryn. Tak pięknie pachną

Bazylia lecie na zapiekanki i mozaralli z pomidorami a reszta do sosów pieczonych mięs :slight_smile: :slight_smile:

1 polubienie

Dziś zrobie gulasz to może zaszaleje z przyprawami ! :open_mouth:

2 polubienia

Ja daje też do sałatki caprese, do spaghetti

2 polubienia

A tak wgl to widzę w jakim wątku piszemy o przyprawach to oczy zrobiłam

Taki misz masz się czasem zrobi :face_with_peeking_eye:
To wracają do wątku jak się wam sprawdzają te produkty z mustelki ? Mi jeszcze siedzą w szafie nie otwarte

Ale mi smaka zrobiłaś na sałatkę :drooling_face::drooling_face::drooling_face:

1 polubienie

Ja jestem fanka rozmarynu i tymianek od zeszłego roku jak dostaliśmy w doniczkach. Teraz dodaje do mięs

1 polubienie

Ja się bałam tego zapachu dla syna ale jest super nic mu nie jest :wink:

1 polubienie

Jeju nie wąchałam tego ! Szkoda mi terez otwierać żeby sprawdzić :laughing:

Rozmaryn do mięs jest mega …… ja też uwielbiam świeżą bazylię w doniczce…. Tak wąchać i też miętę

2 polubienia

My krem z spf szybciutko zużyliśmy ;D a żel do mycia jest fajny, ma specyficzny zapach ale mi akurat on odpowiada :smiley: ostatnio myślimy wrócić do emolientow więc chwilowo przestaliśmy używać żelu ale ogólnie to bardzo fajne są te kosmetyki.

Spf zostawałam na przyszły rok :smirk::face_with_hand_over_mouth: czemu wracasz ?

Mi ten spf wszystko zabarwił :see_no_evil: prześcieradło w gondoli całe w tym kremie, ale uznałam że pewnie za miesiąc czy dwa będzie spacerówka to już używam z plamami :face_with_hand_over_mouth:

1 polubienie

Synek ma AZS i okresowo mu się pogarsza, jak nie ma potrzeby to nie kapie i nie smaruje emolientami, ale jak coś się zaczyna dziać to wracamy.

@BeataSt ja synka zawsze smaruje w domu przed wyjściem jak jeszcze nie jest ubrany, czekam chwilę aż się wchłonie (najczęściej odkładam synka do łóżeczka/kojca) i sama się ogarniam do wyjścia i jak już się wchłonie (dosłownie kilka minut) to ubieram synka i wtedy nic mi nie zabarwia :slight_smile:
Zaczęłam tak robić bo mi po prostu tak wygodniej, miałam wcześniej spf które strasznie bieliły i źle je się rozsmarowywało więc wolałam smarować synka bez ubranek

1 polubienie

No ja później zaczęłam smarować na przewijaku przy ubieraniu to mniej brudziło ale początkowo w wózku to dramat :see_no_evil: